Sehir Hastanesi Yolunda Geri Sayim

Büyüksehir Belediyesi tarafindan Bursa Sehir Hastanesi’ne sorunsuz ulasimin saglanmasi hedefiyle projelendirilen Izmir yolu ile hastane arasindaki 6,5 kilometrelik yolda asfaltlama ve bordür çalismalari devam ediyor. Sinyalizasyon çalismalarinin da baslayacagi yol, en kisa sürede trafige açilacak.

Sehir Hastanesi Yolunda Geri Sayim
Bünyesinde genel, kadin dogum, çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi, rehabilitasyon (FTR) ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) alanlarina ait 6 farkli hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi bulunan Bursa Sehir Hastanesi, Büyüksehir Belediyesi’nin yatirimlariyla daha ulasilabilir hale geliyor. Izmir yolu ile Sehir Hastanesi arasinda projelendirilen yolun ilk etabi olan 3 bin 500 metrelik bölüm daha önce tamamlanmisti. Yolun ikinci etabi olan Ceviz Cadde ile hastane arasindaki 3 bin metrelik bölümde kamulastirma çalismalari sona ererken, yolda altyapi çalismalarina geçtigimiz kasim ayinda baslanmisti. Toplam 6 bin 500 metre uzunlugundaki yolda kazi dolgu çalismalarinin tamamlanmasiyla ekipler, asfaltlama ve bordür çalismalarina start verdi. Toplam 18 bin ton sicak asfaltin dökülecegi yolun en kisa sürede trafige açilmasi hedefleniyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, trafik yükünü hafifletmek adina yeni alternatif yollar olusturmaya çalistiklarini söyledi.

Bursa Sehir Hastanesi ve üniversite gibi hareketliligin yogun oldugu bölgelere rayli sistemin yani sira karayoluyla ulasim noktasinda da yeni çözümler ürettiklerini belirten Baskan Aktas, “Sehir Hastanesi’ne Izmir yolundan baglantiyi saglayacak olan bu alternatif yolda da çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Toplam 6,5 kilometrelik yolda, kazi dolgu çalismalarini bitirdikten sonra, asfaltlama ve bordür çalismalarina basladik. Ekiplerimizin yogun bir sekilde çalistigi yolu en kisa zamanda trafige açacagiz. Sehir Hastanesi’ne ulasimda trafigin önemli bir yükünü alacak olan yolun simdiden hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA