Malatya-Hekimhan Yolu 22 Ekim'de Hizmete Açiliyor

Malatya’yi Sivas’a baglayan Malatya-Hekimhan bölünmüs yolu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilacagi törenle 22 Ekim’de hizmete açiliyor.

Malatya-Hekimhan Yolu 22 Ekim'de Hizmete Açiliyor
Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, Malatya-Hekimhan 16. Bölge Hududu Yolu ile ilgili yazili açiklama yapti. Ticaret ve sanayi merkezi olarak ülke ekonomisine katki saglayan Malatya’da hayata geçirilen karayolu yatirimlariyla yol standardi yükseltilerek, sehrin gelisiminin desteklendigi vurgulanan açiklamada, Malatya’yi Hekimhan ilçesine bölünmüs yol konforuyla baglamak amaciyla insa edilen Malatya-Hekimhan 16. Bölge Hududu Yolu’nun 22 Ekim’de vatandaslarin hizmetine sunulacagi kaydedildi. Yolun Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da tesrifleriyle açilacagi bildirilen açiklamada, “Malatya-Hekimhan-16. Bölge Hududu Yolu, Türkiye’deki karayolu aginin kuzey-güney aksinda bölünmüs yol bütünlügünün olusturulmasina da katki saglayacak. Egim ve genislik bakimindan ihtiyaca cevap veremeyen engebeli bir arazide bulunan mevcut yolun fiziki ve geometrik standartlari tüneller ve köprüler ile yükseltildi. Halkimiza kesintisiz, güvenli ve konforlu ulasim imkani sunuyoruz. Proje ile mevcut güzergaha göre yol 3.7 kilometre kisalacak. Seyahat süresi ise yaklasik 35 dakika azalacak” denildi.

Toplam 6 bin 163 metre uzunlugunda 8 tünel insa edildi

Malatya’yi Sivas’a baglayan kuzey-güney aksinda tek yol olarak hizmet veren 108 kilometrelik mevcut Malatya-Hekimhan Yolu, 104,3 kilometre uzunlugunda yeniden projelendirilerek, 2x2 seritli, bitümlü sicak karisim (BSK) kaplamali bölünmüs yol haline getirildi.

Engebeli arazi yapisinda tesis edilen yol güzergahinda toplam 6 bin 163 metre uzunlugunda 8 tünel ve 2 bin 398 metre uzunlugunda 14 köprü insa edildi.
Kaynak: İHA