Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Süleyman Sah Türbesini Topragimiza Götürecegiz'

Tokat’ta halka hitap eden CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Süleyman Sah Türbesini yine topragimiza götürecegiz. Bayragimiz orada yeniden dalgalanacak" dedi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Süleyman Sah Türbesini Topragimiza Götürecegiz'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Tokat’ta bir dizi programa katildi.

Esnaf ziyareti sonrasi halka hitaben kisa bir konusma yapan Kiliçdaroglu, kendi milliyetçilik anlayislarinda Türkiye’nin itibarini korumak oldugunu belirtirek, “Bizim milliyetçilik anlayisimiz ile onlarin milletçilik anlayisi arasinda siyahla beyaz kadar fark var. Bizim milliyetçiligimiz vatanseverliktir, bizim milliyetçiligimiz bayragimizi sevmektir, bizim milliyetçiligimiz herkesin kimligine, herkesin inancina, herkesin yasam tarzina saygi göstermektir. Bizim milliyetçiligimiz, Türkiye’nin itibarini ve çikarlarini korumaktir. Onlar Idlib’te 33 askerimiz sehit oldugunda o sehitlerin hakkini soramadilar, kosa kosa Putin’in ayagina gittiler. ’Ben ettim, sen etme’ dediler. Biz bunu yapmayiz, biz Türkiye’nin itibarini koruruz” ifadelerini kullandi.

"GATA dahil o hastanelerin tamamini alacagiz"

Kiliçdaroglu, askeri hastaneler konusunda ise, “Askeri hastanelerin tamamini kapattilar. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk Silahli Kuvvetleri. GATA dahil o hastanelerin tamamini alacagiz, Allah nasip ederse iktidar oldugumuzda bir hafta içerisinde sanli ordumuza teslim edecegiz” dedi.

Kiliçdaroglu, tank palet fabrikasina da deginerek, “Yetmedi, sanli ordumuzun elinden tank palet fabrikasini aldilar. Götürdüler Katarlilara verdiler, yandaslara verdiler. Kendi ordusundan tank palet fabrikasini alip yabancilara teslim edenlerden hem hesabini soracagiz hem de o fabrikayi alacagiz, yine ordumuza teslim edecegiz. Bir hafta içerisinde yapacagiz bunu” diye konustu.



Süleyman Sah Türbesini eski yerine tasiyacak

Kiliçdaroglu, iktidar olduklarinda Süleyman Sah Türbesi’ni bir hafta içerisinde eski yerine tasiyacaklarini söyleyerek, “Milliyetçilik vatanseverliktir dedim. Milliyetçilik topragina sahip çikmaktir dedim. Süleyman Sah Türbesini kendi topragimizdan, vatanimizdan, bayragimizi indirdik; Süleyman Sah Türbesini kaçirdik. Kendi topragimizdan kaçtilar, kendi bayraklarini indirdiler. Gelecegim, Allah nasip ederse, Millet Ittifaki olarak gelecegiz. Süleyman Sah Türbesini yine topragimiza götürecegiz. Bayragimiz orada yeniden dalgalanacak” dedi.

Kaynak: İHA