Kervancioglu'dan Gençlere Tavsiye Açiklamasi 'Kendi Isinizi Kurup Paranizi Kazanin'

Alpedo Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Sami Kervancioglu, kariyer söylesisinde gençlere, “Babanizin isine güvenmeyin arkadaslar. Simit satin, su satin, kendi isinizi kendiniz kurun kendi paranizi kazanin” dedi.

Kervancioglu'dan Gençlere Tavsiye Açiklamasi 'Kendi Isinizi Kurup Paranizi Kazanin'
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde ögrencilerle kariyer söylesileri programinda bir araya gelen Kervancioglu, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Insanlarin her zaman hedefi ve hayali olmasi gerektigini ifade eden Kervancioglu, “Kendine hedef koyuyorsun. O zamanlar düsünün sabahleyin gelirdik biz aksam gecelere kadar çalisirdik. Anne baba sormazdi oglum niye bu kadar çalistin? Ögrenciler aslinda burada anne babalara ben çok hata buluyorum. Her kariyer gününde, her konusmamda bunu söylüyorum. Bu gençler pirlanta gibi bir gençler. Lütfen rica ediyorum sizlere akilli insanlarla oturun. Akilli adamlarla her zaman vakit geçirin. Bos insanlarla vakit geçirmeyin” diye konustu.

Gençlere kendi islerini kurmalarini tavsiye eden Sami Kervancioglu, söyle devam etti:

“Babanizin isine güvenmeyin arkadaslar. Simit satin, su satin, kendi isinizi kendiniz kurun. Lütfen rica ediyorum buradaki hocalarimiz veya büyükleriniz veya anneleriniz, babalariniz bir seyler anlatiyorsa lütfen bunu dinleyin. Burada tabii bizim solumuzun yettigi kadar, ulasabildigimiz kadar üniversitelerde insallah konferansimizi devam edecegiz. Su anda yirmi yedi tane ülkeye ihracat yapiyoruz. Yirmi yedi ülke. Yani bu az bir rakam degil. Tabii bu saglam da bir sekilde sagligindan da biraz vermek gerekiyor. Çevrenden de vermek gerekiyor”

Yazilim sirketi kurduklarini da belirten Sami Kervancioglu, “Bir sirketten yola çikiyorsun, dokuz tane sirket oluyor. Bakin en son ben yazilim sirketi bile kurdum. Bu yazilim sirketi neden kaynaklandi biliyor musunuz? Bakin bir Covid süreci yasadik. Covid sürecinde biz makinelerimizi Italya’dan aliyorduk. Baktik, makine gelmiyor, teknik parça gelmiyor. Ekibimi topladim dedim ki biz bu makineyi yapabiliyor muyuz ve yapariz dediler. Söktük makineyi bes ayda Italya’nin yaptigi makinenin aynisini yaptik. Yazilim sirketini de böyle gelistirdik. Simdi üniversitede olsun, lise grubunda olsun, teknik lisede olsun, sizler gibi degerli kiymetli kardeslerimizi biz oraya aliyoruz. Hep beraber aile içerisinde bunu genisletiyoruz, gelistiriyoruz. Yani düsünün kendi makinamizla çok sükür kendimiz yapmaya basladik. Italya’nin yaptigi makineyi bes yüz bin dolara aldigim makinayi yüz elli bin dolara yaptik” dedi.

Kaynak: İHA