Hayvan Hastaliklarina Karsi Mücadele Masaya Yatirildi

Denizli’de 2022 yili hayvan hastaliklariyla mücadele ve hayvan hareketleri degerlendirme toplantisi düzenlendi.

Hayvan Hastaliklarina Karsi Mücadele Masaya Yatirildi


Denizli’de hayvan hastaliklari ile mücadele ve hayvan hareketlerinin kontrolü çerçevesinde 2022 yilinda yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantiya Tarim ve Orman Il Müdürü Sakir Çinar, Il Müdür Yardimcisi Mehmet Atmacaoglu ve Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi Sube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider, ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler katildi.

Yapilan toplantida tüm yil boyunca görülen hastaliklar, muhtemel giris ve çikis yollari, alinabilecek tedbirler, programli asi uygulamalari, hayvan hareketleri, il-ilçe müdürlükleri tarafindan yapilan tüm denetimler degerlendirildi. Il genelinde 282 bin 288 büyükbas, 799 bin 665 küçükbas hayvan, 120 hastaliktan ari isletme bulundugu belirtildi. Bu çerçevede toplantida hayvan varligi ve hastaliktan ari isletme sayisini artirmak için neler yapilabilecegi tartisildi.

Ayrica il genelinde program çerçevesinde yapilan LSD, sap, sigir brusella, koyun keçi brusella, koyun keçi vebasi asilarinin güncel durumu ortaya konarak, bugün itibariyla 7 bin 779 kedi ve köpek, 583 bin küçükbas, 509 bin 454 büyükbas asisi yapildigi tespit edildigi ifade edildi. Son olarak hayvan sagligi ve yetistiriciligi çerçevesinde iyilestirici ve önleyici düzenlemeler üzerine neler yapilabilecegi istisare edildi.
Kaynak: İHA