Giresun Ziraat Odasindan Çiftçilere ÇKS Uyarisi

Giresun Ziraat Odasi Baskani Nurittin Karan’dan çiftçileri Çiftçi Kayit Sistemlerini (ÇKS) güncellemeleri konusunda uyarilarda bulundu.

Giresun Ziraat Odasindan Çiftçilere ÇKS Uyarisi
Çiftçi üye kayitlarini güncellemeyen çiftçilerin pasif duruma düsecegi ve findikta alan bazli gelir destegi, mazot ve gübre gibi desteklerden yararlanamayacaklarini kaydeden Giresun Ziraat Odasi Baskani Karan, son basvurularin 31 Aralik tarihi oldugunu hatirlatti.

Karan yaptigi açiklamada, “2023 üretim yili ÇKS basvurulari basladi, 31 Aralik 2022 tarihinde sona erecektir. Destekleme alabilmeniz için Ziraat Odasi üyeliginiz aktif olmalidir. Yeni yayimlanan ÇKS yönetmeligince e-devlet üzerinden basvurular alinmaktadir. Basvuru esnasinda “Ziraat odasina kayitli aktif üyeyim” seçenegi isaretlenmektedir. Çiftçi eger bagli oldugu odaya basvurup çiftçilige devam ettigini beyan etmez ve bilgilerini güncellemezse pasif duruma düsecektir. Pasif konuma düsenler destekleme alamayacaktir. Güncelleme yapmayan üyeler pasife çekilerek Il Tarim ve Orman Müdürlüklerine bildirilecektir. Magdur olmamaniz için 31 Aralik 2022 öncesi odamiza gelerek bilgilerinizi güncelleyiniz. Ürününüz bol kazançlariniz bereketli olsun” diye konustu.

2022 yili için de 170 lira olacagini hatirlatan Karan, “2022 yili için yapilacak olan desteklemelerin 20 Ekim 2022 tarihli resmi gazetede yayimlandi. 2009 yilindan beri findikta alan bazli gelir destegi adi altinda üreticilere dönüm basina ödenen destek parasi 2022 yili için de 170 olarak ödenmesi kararlastirildi. 2014 Yilindan beri ödenen miktar olan170 lira da kaldi. Findikta alan bazli gelir destegi miktari acilen aritilarak, tarimsal girdi maliyeleri göz önünde bulundurularak, en 350-500 lira olmasi gerekir” dedi.

Kaynak: İHA