EFOR Dahilinde Yapilan Ölçme Ve Degerlendirme Sinavi Sonuçlari Degerlendirildi

Egitimde Fark Olusturan Rehberlik (EFOR) projesi dahilinde uygulanan ilk ölçme ve degerlendirme sinavi sonuçlari; Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney’in baskanliginda yapilan toplantilarda Sube Müdürleri Muammer Simsek, Ramazan Demir, Ali Aktas ve okul/kurum müdürlerinin katilimiyla degerlendirilmeye alindi.

EFOR Dahilinde Yapilan Ölçme Ve Degerlendirme Sinavi Sonuçlari Degerlendirildi
Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli il ve ilçelerde bulunan ortaokul 7 ve 8. sinif ile ortaögretim 11 ve 12. sinif kademelerinde ögrenim gören tüm ögrencileri kapsayan “Egitimde Fark Olusturan Rehberlik” (EFOR) projesi çerçevesinde planlanan ölçme ve degerlendirme sinavlari geçtigimiz hafta tüm okullarda es zamanli olarak uygulandi.

Uygulanan ölçme ve degerlendirme sinavi sonuçlari okullarda okul idaresi ve ögretmenler tarafindan degerlendirildikten sonra Il Milli Egitim Müdürlügünce organize edilen toplantilarda ilimizde görev yapan tüm ortaokul ve lise okul/kurum müdürlerinin katilimiyla ayri ayri degerlendirildi.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney yapilan toplantilarda: “Bayburt, bir avantaj diyaridir. Çünkü il genelindeki ögrenci sayimizin ve ögrencilerin maruz kaldigi olumsuz uyaricilarin az olmasi bizim için firsattir. Çocuklarimizi ve ailelerini tanimamiz; onlara ulasmamizda, hatalari ve eksikleri konusunda uyarmamizda bize kolaylik sagliyor. Yaptigimizin toplantilarin amaci yavrularimizi kisisel ve akademik anlamda el ele vererek yukari tasimaktir. Çünkü fiziki alt yapi, tasimali egitim, ögretmen eksigi, isinma, internet baglantisi, ders araç gereçleri gibi konularin hiçbirinde eksigimiz yoktur. Bu anlamda çevremizden de olumlu dönütler aliyoruz. Bunda emegi geçen bütün egitimci arkadaslarima tesekkür ediyorum. Fakat daha iyisini yapmak ve gelismis ülkelerle yarisabilmek için elimizi tasin altina koymaliyiz, daha çok çalismaliyiz. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimiz için umut veren günleri yakalamaliyiz. Zira beseri gücümüz bizim için bir sermayedir. Beseri zenginligimizi nitelikli hâle getirmenin sayaci da egitimden geçer. Sizlere bu konuda güveniyorum, hepinize tesekkür ediyorum.” dedi.

Bayburt Ölçme ve Degerlendirme Merkezi Müdürü Emin Deniz’in sinav analizlerini paylastigi sunumun ardindan toplantilar sona erdi.
Kaynak: İHA