Edirne Valiligi Açiklamasi 'Olayla Ilgili Idari Ve Adli Süreç Tarafimizdan Takip Edilmektedir'

Edirne Valiliginden yapilan açiklamada, merkeze bagli Hasanaga köyünde siyah renge bürünen ve birçok balik ölümünün oldugu dereye sizan atik suyun kontrolünün saglandigi belirtilerek, "Bahse konu olay ile ilgili idari ve adli süreç tarafimizdan takip edilmektedir" denildi.

Edirne Valiligi Açiklamasi 'Olayla Ilgili Idari Ve Adli Süreç Tarafimizdan Takip Edilmektedir'


Edirne Valiliginden merkeze bagli Hasanaga köyünde siyah renge bürünen ve birçok balik ölümünün oldugu dereye iliskin açiklama yapildi. Valilik açiklamasinda, "Yerinde yapilan çalismalar sonucunda Edirne il merkezinde bulunan Kati Atik Düzenli Depolama Tesisinde çöplerin bertarafinin yapildigi lottaki baca gazlarinin içinde biriken sularin tahliyesi için tesisi isleten firma tarafindan yapilan kazi çalismasi, bertaraf alanindaki atik sularin sularin kontrolsüz bir sekilde alana yayilmasina ve Hasanaga köyünde bulunan dereye karismasina neden oldugunun tespit edildi." ifadelerine yer verildi.



Edirne Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ekipleri tarafindan alanda gerekli denetimlerin ivedilikle yapildigi belirtilen açiklamanin devaminda, "Sizan atik suyun kontrolü saglandi ve aritma tesisine tahliyesi yapildi. Konu ile ilgili tutanaklar mahallinde tutularak, kirlilige sebebiyet veren atik sudan lisansli laboratuvar tarafindan numuneler alinmasi saglanarak analize gönderilmistir. Bahse konu olay ile ilgili idari ve adli süreç tarafimizdan takip edilmektedir" denildi.
Kaynak: İHA