DEÜ, Stanford Üniversitesinin Enler Listesinde

Elsevier ve Stanford Üniversitesi bilim insanlari tarafindan her yil gerçeklestirilen ‘Dünyanin En Etkili Bilim Insanlari’ arastirmasi açiklandi. Dünyanin en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin bulundugu listede, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (DEÜ) 23 bilim insani yer aldi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünya genelinde taninirligini ve sayginligini artiran üniversitemizin kiymetli hocalarina, basariya katki sunan tüm mensuplarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

DEÜ, Stanford Üniversitesinin Enler Listesinde
Elsevier ve Stanford Üniversitesinden bilim insanlarinin her yil gerçeklestirdigi, dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi son liste yayimlandi. Bilimsel, teknik ve tibbi içerik konusunda uzmanlasmis Hollanda merkezli yayincilik sirketi olan Elsevier tarafindan yayimlanan siralama, “kariyer boyu etki” ve “yillik etki” olarak iki kategoride listelendi. Buna göre Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), dünyanin saygin bilim insanlarinin yer aldigi listeye 23 akademisyeni ile girmeyi basardi.

DEÜ’lü 23 bilim insani enler listesinde

Detayli kriterlere göre siralanan listede, “yillik etki” kategorisinde toplam 200 bin 410 bilim insani degerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi arastirmaya, Türkiye’den toplam bin 202 bilim insani dahil oldu. DEÜ, kariyer boyu etki kategorisinde 17 ve yillik etki kategorisinde 23 akademisyen ile listelere girdi. DEÜ, Türkiye’de listeye giren bilim insani sayisi bakimindan önceki yillara göre yükselis kaydetti ve Türkiye’deki üniversiteler arasinda sekizinci sirada yer aldi.

Kariyer analizinin yapildigi ve son bes yillik yayinlarin atif etkisine göre dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi “kariyer boyu etki” kategorisinde, degerlendirmeye alinan toplam 195 bin 606 kisi arasinda DEÜ’den 17 bilim insani listeye dahil oldu.

Türkiye’den toplam 897 bilim insaninin son bes yillik yayinlarinin atif etkisine göre siralandigi bu kategoride DEÜ, listeye giren bilim insanlari ile Türkiye’de ilk on içinde yer almayi basardi.

Dokuz Eylül Üniversitesinin ‘Dünyada ilk 500’ hedefi çerçevesinde tirmanisini sürdürecegini vurgulayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Küresel ölçekte sayginligini artirma yolunda emin adimlarla yolculugunu sürdüren kurumumuz; bilimden sanata, sagliktan spora kadar her alanda basariyla temsil ediliyor. 40’inci yilinda ‘Arastirma Üniversitesi’ unvaniyla akademik ve bilimsel çalismalarina hiz veren Üniversitemiz, dünya üniversitesi olma hedefi çerçevesinde önemli bir arastirmada daha güzel neticeler elde etti. Küresel çapta taninirligini ve sayginligini artiran üniversitemizin kiymetli hocalarina ve basariya katki sunan tüm mensuplarimiza, bilime referans çalismalari için tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA