Denizli'de 4 Bin 892 Çiftçiye 1,5 Ton Sertifikali Tohum Destegi

Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde kent genelindeki 4 bin 892 çiftçiyi kapsayan 1.525 tonluk sertifikali bugday, arpa ve yem bitkisi tohumlari dagitilmaya baslandi.

Denizli'de 4 Bin 892 Çiftçiye 1,5 Ton Sertifikali Tohum Destegi


Belediyecilik hizmetlerinin yani sira kirsal kalkinmaya da büyük önem veren Denizli Büyüksehir Belediyesinin, Denizli Tarim ve Orman Müdürlügü isbirligiyle çiftçilere yönelik hayata geçirdigi sertifikali tohum destegi projesi basladi.

Denizli genelindeki 4 bin 892 çiftçiye bugday, arpa ve yem bitkisi tritikale olmak üzere verilecek 1.525 ton sertifikali tohum desteginin dagitim töreni yapildi. Canli Hayvan Pazari’nda düzenlenen törene, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Vali Yardimcisi Abdullah Etil, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, Denizli Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar, davetliler, çiftçiler ve çok sayida vatandas katildi.

Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar, 1.525 ton sertifikali tohumun dagitiminin yapilacagini açiklayarak, bunun kolay bir rakam olmadigina dikkati çekti. Denizli’nin tarimda güçlü ve lider bir sehir oldugunu ifade eden Çinar, “Allah razi olsun kendilerinden, Büyüksehir Belediye Baskanimizin bize verdigi desteklerle tarimi daha iyi yönetiyoruz” dedi.

Büyüksehir Belediyesinin tarim ve hayvancilikta üreticilere verdigi desteklerden övgüyle bahseden Çinar, Baskan Zolan’in her projede tüm imkanlari ile çiftçi ve üreticinin yaninda oldugunu belirterek tesekkür etti.

“Üretmek zor, zahmetli ama çok kiymetli ve degerli bir istir”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, üretmenin çok kutsal bir is oldugunu belirterek, “Gidasiz bir ülke, gidasiz bir dünya mümkün degil. Onun için tarim çok çok kiymetli. Üreten insanlara destek olmak gerektir. Ben köyde dünyaya geldim. Üretmenin, tarlada çalismanin ne demek oldugunu bilen bir insanim. Kolay bir is degil. Üretmek zor, zahmetli ama çok kiymetli ve degerli bir istir. Denizli’nin büyüksehir olmasiyla birlikte Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi kurduk. Daha sonra tarim-hayvancilik destekleri verebildik. Büyüksehir olmamiz bu desteklemelerde çok büyük imkan sagladi. Büyüksehir olmamis olsaydik sadece Denizli’nin merkezine hizmet eder olacaktik. Kirsal kalkinmayi destekleme imkanimiz olmayacakti” dedi.



“Sertifikali tohum ile çok daha kaliteli ürünler ortaya çikacak”

Denizli Büyüksehir Belediyesinin tohumdan mera islah çalismalarina, tarimsal sulamadan makina ekipman destegine kadar tarim ve hayvancilik konusunda verdigi onlarca destegi anlatan Baskan Zolan, son dönemde dünyada yasanan tahil krizinden bahsetti. Tarim ve Orman Bakanligi’nin tarimsal üretimi artirmak için çok büyük destekleri olduguna deginen Baskan Zolan, “Biz de Büyüksehir Belediyesi olarak bu üretime katki saglamak istedik ve bugün 4 bin 892 çiftçimize sertifikali tohum destegi verecegiz. Sertifikali tohum ile çok daha kaliteli ürünler ortaya çikacak. Bu basli basina çiftçinin daha çok kazanmasi demektir. Bizim derdimiz herkes yasadigi yerde mutlu olsun, daha çok kazansin ve huzurlu bir sekilde yasasin. Insallah 4 bin 892 çiftçimize 1.525.000 kg hububat destegi verecegiz. Bu tohumlar tek kullanimlik degil, seneye tekrar kullanilabilecek” ifadelerini kullandi.

“Sertifikali tohum ise 17 ilçede bulunan çiftçilere dagitilmak üzere yola çikti”

Denizlili üreticilerin desteklenmesinde Tarim ve Orman Müdürlügünün çok büyük gayretleri oldugunu, sertifikali tohum destekleme projesinde de beraber yürüdüklerini belirten Baskan Zolan, emekleri için tesekkür etti. Üreticilere dönüm basina 20 kg tohum destegi vereceklerini, bunun için herkesi kapsayan kriterler ortaya koyduklarini anlatan Baskan Zolan, “Tohumlarimiz artik toprakla bulusacak. Insallah bereketli ve hayirli olacak. 19 ilçemizdeki çiftçilerimize tohumlarimizi ulastiracagiz” dedi.

Konusmalarin ardindan Baskan Zolan ve beraberindekiler Pamukkale ve Merkezefendili çiftçilere sertifikali tohum dagitimini gerçeklestirdi. 30 tir dolusu sertifikali tohum ise 17 ilçede bulunan çiftçilere dagitilmak üzere yola çikti.
Kaynak: İHA