Bulgarlar Edirne'de Market Arabalariyla Alisveris Yarisina Girdi

Edirne’ye kendi araçlariyla gelen Bulgarlar, kent merkezinde market arabalariyla alisveris yaparak istedikleri ürünleri alabilmek için zamanla yaristi.

Bulgarlar Edirne'de Market Arabalariyla Alisveris Yarisina Girdi
Edirne’ye araçlariyla gezmek ve alisveris yapmak için gelen komsu ülke Bulgaristan vatandaslari, yanlarina aldiklari market arabalariyla kent merkezindeki caddelerde alisveris yarisina girdi. Bagajlarini agzina kadar dolduran Bulgarlar, aldiklarini ülkelerine götürmekte ise güçlük yasadi. Bulgar turistler kasar peyniri, sebze, deterjan ve giyecek gibi çesitli ürünler alirken, esnaf ise bu durumdan memnun olduklarini dile getirdi.

“Pazarlik yapiyoruz”

Bulgaristan’in Stara Zagora sehrinden Edirne’ye alisveris yapmak için geldigini söyleyen Faik Makak, fiyatlarin uygun oldugunu ve simdilik 5 bin lira harcadigini belirterek, “Su an burada suyumuzu alip pazarlik yapiyoruz. Allah’a sükürler olsun, her ihtiyacimizi buradan aldik. Simdilik 5 bin Türk lirasi harcadik ama daha da harcamalarimiz olacak. Simdi baska yere gidecegiz, orada da pazarlik yaparak alisveris yapacagiz. Sükür Allah’a fiyatlar iyi, uygun. Idare ediyoruz” dedi.



“Günlük ekmeklerini de aliyorlar”

Bulgaristan vatandaslarinin Edirne için bir arti oldugunu ifade eden unlu mamul isletmecisi Erol Ceylan, ekmeklerini ve bütün alisverislerini kentten karsiladiklarini belirterek, “Bulgaristan vatandaslari kendi ekmeklerinden çok bizim ekmegi begeniyorlar. Buraya haftalik ekmek almaya gelen de var, günlük ekmek almaya gelen de var” seklinde konustu.



“Artik diger ülkelerden de geliyorlar”

Pazar esnafi Murat Karaçimen, “Bulgaristan’in yani sira Ukrayna, Rus, Moldovya ve Belarus yani Orta Avrupa’nin birçok kesimi buraya geliyor. Sadece aldiklari kasar peyniri degil. Peynir, zeytin akliniza gelebilecek her türlü ürünü yüklü miktarda almaktadirlar” ifadelerini kullandi.

Bulgaristan vatandasi Firdevs Veli de ekmeklerini bile Edirne’den karsiladiklarini ifade etti.

Diger Bulgar vatandaslari da araçlarinin bagajlarini market ve pazardan aldiklari ürünlerle doldurduklarini belirtti.

Kaynak: İHA