'Benim Köyüm, Benim Çiftligim Projesi' Imamoglu'nun Keyfini Bekliyor

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’ndan Tuzla’da beraber gezdikleri ve 2019 yerel seçimlerinden önce yüzde 90’i biten ‘Benim Köyüm Benim Çiftligim’ projesi basta olmak üzere tüm IBB projelerinin bitirilmesini istedi. Baskan Yazici, 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 40 ay geçmesine ragmen, Istanbul Büyüksehir Belediyesi projelerinin ortada birakilmasi nedeniyle eskidigini belirtti. Baskan Yazici, Mercan Sehir Parki ve Spor Tesisinin açilis töreninde yaptigi açiklamada, “Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin, tamamlamaya, yapmaya söz vermis oldugu, baslanmis ama bitirilmemis olan bütün bu projeleri takip etmek benim Tuzla halki adina bir görevimdir. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin çevre basligi altinda baslattigi Tuzla’daki çevre yatirimlarini bitirmesini arzu ediyoruz” dedi.

'Benim Köyüm, Benim Çiftligim Projesi' Imamoglu'nun Keyfini Bekliyor
Tuzla’nin Postane Mahallesi’nde bulunan, Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici tarafindan baslatilan hukuki mücadele neticesinde halka açilan Mercan Sehir Parki ve Spor Tesisi açilisinda açiklamalarda bulunan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Tuzla’ya yeni yesil alanlar kazandirdiklarini ve kazandirmaya devam edeceklerini ifade ederek, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’ndan, 2019 yerel seçimleri sonrasinda Tuzla’yi ziyareti sirasinda beraber gezdikleri ‘Benim Köyüm Benim Çiftligim’ projesinin bitirilmesini istedi. 2019 yerel seçimlerinden önce yüzde 90’i biten ve içerisinde ahir hayvanlari, kümes hayvanlari, sebze-meyve bahçeleriyle çiftlik hayati sunmasi planlanan; piknik alanlari, çocuk oyun alanlari gibi rekreatif alanlari da barindiran projede ilerleme kaydedilmedi. ‘Benim Köyüm Benim Çiftligim’ projesi Kent çocuklarinin sebze-meyve yetistirmesine, tavuk beslemekten, yumurta toplamaya, koyunlardan-ineklerden süt sagmaya kadar köy hayatinin birçok fonksiyonunu yasatan ve doga sevgisini asilayan bir ortam olarak tasarlanmisti. Baskan Yazici, çiftlik projesinin yani sira IBB tarafindan tamamlanamayan tüm projeler için tüm Tuzla halki ile ‘Fikri Takip’ dönemini baslatacagini açikladi.



“Görev ve sorumluluklarimizi ifa ederken diger kurumlari görev yapmaya davet ediyorum”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Çevreye duyarli bir belediye olarak bir konuya deginmek istiyorum. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin çevre basligi altinda baslattigi Tuzla’daki çevre yatirimlarini bitirmesini arzu ediyoruz. Tuzla halkinin isteklerini ve hakkini dile getiriyorum. Tuzla’ya verilen sözleri takip ediyorum. Tuzla’nin daha güzel olmasi için diger kurumlarin görevlerini, sorumluluklarini herkes adina dile getirmeye gayret ediyorum. Tuzla’ya karsi görev ve sorumluluklarimizi ifa ederken ayni zamanda diger kurumlarin görev ve sorumluluklarini yapmaya davet etmem sadece siyaset degildir. Bu bir aidiyettir ve sehircilik bilincidir. 300 bine yakin Tuzla halkinin sormasi gereken sorular için bizler dil oluyorsak, istekleri karsisinda talepte bulunuyorsak, bunlari siyaset olarak degerlendirmek topu taca atmak olur” dedi.



“Istanbul Büyüksehir Belediyesi için hafif silkinse bitecek olan bir is”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Sorumlulugu, görevi ve bütçesi dolayisiyla Istanbul Büyüksehir Belediyesi birçok hizmeti yapmalidir. 2018 yilinda baslamis olan birçok yesil alan ve spor alani projelerinin de bitirilmesi gerektigini düsünüyoruz. 2018 yilinda baslamis olan 200 bin metrekarenin üzerinde olan, eskiden çöp alaninin rehabilitasyonu ile elde edilmis müthis bir çevre projesi olan, ‘Benim Köyüm, Benim Çiftligim’ projesinin bitirilmesini talep ediyoruz. Projenin 2019 yili itibariyle yaklasik yüzde 90’i bitmisken, seçimden sonra 40 ay geçmesine ragmen 2023 yilina girmemize ragmen hala yüzde 90 seviyesinde kalmasi bizi çok üzüyor. Sayin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani ile orayi beraber ziyaret etmistik. Istanbul Büyüksehir Belediyesi için hafif silkinse bitecek olan bir is. Istanbul’da bir ilk. Çocuklarimizin çiftlik hayatini ve çevre hayatini ögrenecegi muhtesem bir projeden bahsediyoruz. 200 bin metrekarelik bir alan ve bu alan Tuzlamizin aktif yesil alan miktarini ciddi oranda artiracak.” dedi.



“Proje açilmadan eskiyor, yaziktir, günahtir”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Benim Köyüm, Benim Çiftligim projesi Istanbul için kiymetli bir projedir. Türkiye’de bir ilk olan proje, sehir hayatinda çocuklarimizin çiftlik hayatini görebilmeleri için çok kiymetli. Proje açilmadan eskiyor. Yaziktir, günahtir. Oraya milyonlarca para harcanmis ve belli bir noktaya gelinmis. Böylesine bir projenin bir an önce bitirilmesi gerektigini düsünüyorum. Burada sunu yapmamiz lazim. Belki bu tür projelerde, haklarimizi birlikte talep etmemiz lazim. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin tamamlamaya, yapmaya söz vermis oldugu, baslanmis ama bitirilmemis olan bütün bu projeleri dile getirmek benim Tuzla halki adina bir görevimdir. Fikri takip ve hizmetin takibi açisindan düsünelim. Buradan tekrar söylüyorum. IBB’ye yönelttigim talepler, benim sahsi talebim degildir. Bütün Tuzla’nin talebidir. Siyasi düsüncelerinden bagimsiz Tuzlalilarin bu isi talep etmesini dogal bir süreç olarak görüyorum. Bunun için yeni bir platform kuracagiz” dedi.

Kaynak: İHA