'9. Perakende Teknolojileri Konferansi'nin Tanitim Toplantisi Yapildi

Zincir Magazalar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Serhan Tinastepe, perakende sektörünün genç issizligin ilaci niteliginde bir sektör oldugunu belirterek, "Pandemi döneminde üyelerimiz istihdamlarini 60 bin kisi artirdi. Bu ülkemiz için çok önemli bir rakam. Özellikle genç ve kadin istihdaminda sektörün potansiyeli ve kariyer firsatlarinin önü çok açik” dedi.

'9. Perakende Teknolojileri Konferansi'nin Tanitim Toplantisi Yapildi
Zincir Magazalar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Serhan Tinastepe, 25 Ekim’de Istanbul’da gerçeklestirilecek olan “9. Perakende Teknolojileri Konferansi’nin anlatildigi basin toplantisinda konustu.



“Perakende sektörü genç issizligin ilaci niteliginde bir sektör”

Tinastepe, “Bildiginiz gibi perakende sektörü genç issizligin ilaci niteliginde bir sektör. Özellikle kadin ve genç issizligi konusunda çalisanlarimizin yüzde 90’ina yakin bir kisminin 30 yas alti olmasi ve kadin olmasi, bu noktada ülkemizin en yakici sorunu olarak tanimladigimiz genç issizlige perakende sektörünün ne kadar destek verdigini gösterir nitelikte. Pandemi döneminde üyelerimiz istihdamlarini 60 bin kisi artirdi. Bu ülkemiz için çok önemli bir rakam. Özellikle genç ve kadin istihdaminda sektörün potansiyeli ve kariyer firsatlarinin önü çok açik” dedi.

Enerji verimliligi konusunu görüsmek üzere sektörel çabalarin yogunlastigini ifade eden Tinastepe, “Bazi ülkelerde yürüyen merdivenlerin kapanmasi, aydinlatmalarin azaltilmasi, dogal gaz sorunu nedeniyle isitmalarda tasarruf edilmesi gibi uygulamalar da görüyoruz. Bizler de özellikle verimlilige dikkat ederek, hem ticaretin akisini aksatmayan hem de tüketicimizi mutsuz etmeden farkli çözümler gelistirmeye çalisiyoruz. Bu yönde yapilabilecekleri görüsmek ve aksiyonumuzu belirlemek amaciyla Türkiye Alisveris Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu çatisi altinda bir komisyon da olusturduk ve çalismaya basladik. Ancak enerji maliyetleri konusunda devlet destegine de ihtiyacimiz var” dedi.



Konferansta yeni çözümler ve trendler konusulacak”

Tinastepe, her sene düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansi’nin bu yil 25 Ekim Sali günü Istanbul’da ve es zamanli olarak Digital Network Alkas’ta canli yayinla gerçeklesecegini belirtti.

Konferansin içeriginden de bahseden Tinastepe, “Konferansin içeriginde teknoloji çözümlerinin yer alacagi 11 Çözüm Oturumu yer aliyor. Bu oturumlarda perakendeye özgü teknolojik çözümler gelistiren bilisim sirketleri uygulamalarini anlatiyor. Ayrica Insan Kaynaklari, Müsteri Deneyimi, Mevzuat, E-Ticaret konularinda paneller, dijital dönüsümde trendleri özetleyen arastirma oturumu da içerikte yer aliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA