Kütahya Yediler Camii Ibadete Açildi

Kütahya Bahçelievler Mahallesinde depreme dayaniksiz olmasi ve kapasitesinin ihtiyaci karsilamamasi nedeniyle yikilip yeniden yapilan 1.000 kisilik cemaat kapasiteli iki katli Yediler Camii ibadete açildi.

Kütahya Yediler Camii Ibadete Açildi
Içerisinde 4-6 yas grubu ve yetiskin vatandaslara yönelik Kur’an Kursu siniflarin yer aldigi mabet için açilis merasimi yapildi.

Il Müftüsü Hüseyin Demirtas törende yaptigi konusmada, camilerin iç ve dis mekanlari ile birer medeniyet eseri oldugunu söyledi.



Müftü Demirtas,” Camilerimiz, mihrabi ile ilahi huzura durmayi, kürsüsü ile ilim ve hikmeti, minberi ile devleti temsil ediyor. Sehirlerimizin en nadide mekanlarini teskil eden camilerimiz minaresi ile tevhid’i, kubbesi ile sonsuzlugu, tezyinati ile Cenneti, avizesi ile aydinligi, müstemilati ile külliyeyi ve hayati, abidevî ve azametli görüntüsü ile hasyet ve husu olusturarak saygiyi hatirlatiyor. Bu mahallemize bu camiyi yaparak insa ve imar eden eski dernek baskani ve yönetimini, caminin yapimina destek veren hayirsever kardeslerimizi ve yeni dernek yönetimini tebrik ediyorum, hayirlari kabul olsun" dedi.

Konusmalarin ardindan Il Müftülügünce camiye katki sunan vatandaslara tesekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA