Kütahya'da '100. Yilda Ecdat Torunlarina 100 Hediye' Projesinin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi tarafindan yürütülen ’100. Yilda Ecdat Torunlarina 100 Hediye’ projesi için ödül töreni düzenlendi.

Kütahya'da '100. Yilda Ecdat Torunlarina 100 Hediye' Projesinin Ödülleri Sahiplerini Buldu
Sehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kazim Uysal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, DPÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanimiz Murat Zengin, Kütahya Güzel Sanatlar Dernegi Baskani Mustafa Kemal Altinsoy, Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, Halk Müzigi Sanatçisi Mustafa Salün, hediye kazanan ögrenciler ve davetliler katildi.

Proje çerçevesinde Kütahya’da bulunan Dumlupinar, Büyük Aslihanlar Üç Tepe, Sehit Sancaktar Mehmetçik Aniti, Yüzbasi Sekip Efendi, Emet Cevizdere sehitliklerini ziyaret eden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ögrencileri için düzenlenen yarismada sehitlikleri ziyaret ederek, çekilise katilanlara ögrencilere çesitli hediyeler verilecegi açiklanmisti. 18 Agustos’a kadar farkli illerden yüzlerce basvurunun yapildigi çekiliste hediye kazanan ögrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldi.

"Sahip çikma bilincini yesertmek istiyoruz"

Tören öncesinde bir konusma yapan Prof. Dr. Kâzim Uysal, ödül kazanan ögrencileri tebrik ederek sunlari söyledi: "Büyük Zafer’in 100. Yili. Bizim için 100. yil gurur günü, seref günü. Daha nice yüzyillar bu topraklarda kalir, vatanimizda yasariz. Tarihi iyi bir soföre benzetirler. Ileriye bakacak fakat aynalarla arkayi kontrol edecek. Geçmisine bakmayan, arkayi kontrol etmeyen bir soför olursa kaza yapar. Simdi tarih bilinci ve tarih suurunu en iyi anlatan misal budur. Millet olarak mazimizi bilmezsek, ecdadimizi tanimazsak, kültürümüze sahip çikmazsak beka bulamayiz, ileriye gidemeyiz. Nitekim dünya tarihine bakin, birçok milletler gelmisler ve silinip gitmisler. DPÜ olarak biz mazimize, ecdadimiza sahip çikiyoruz. Sahip çikma bilincini yesertmek istiyoruz. Sehitliklerimize, savastigimiz o bölgelere giden, ziyaret eden gençlere ödüller verildi.

Geçmisimizi hatirlamak, gelecege ümitle bakmak, bu suur ve duygulari uyandirabilmek, temel hedefimiz buydu. Bu temel hedefe de ulastigimizi düsünüyorum. Bundan sonra bu farkindalik arttirilarak buna da muvaffak olacagiz. Bizi destekleyen is insanlarimiza, sponsorlarimiza tesekkür ediyorum"

Prof. Dr. Uysal’in konusmasinin ardindan ödüller sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA