Bingöl'de Sivil Toplum Dayanisma Platformu Kuruldu

Bingöl’de faaliyet yürüten yaklasik 50 sivil toplum kurulusu ’Bingöl için fikrim var" sloganiyla bir araya gelerek, Bingöl Sivil Toplum Dayanisma Platformu olusturdu.

Bingöl'de Sivil Toplum Dayanisma Platformu Kuruldu
Bingöl’ün sorunlarina katki sunmak için bir araya gelen sivil toplum kuruluslari, platform kurdu. ’Bingöl için fikrim var’ sloganiyla olusturulan Bingöl Sivil Toplum Dayanisma Platformu’nun tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Platforma katilan dernek baskanlari ve üyelerinin katildigi toplantida, platformun sözcülügüne Seyfan Der Baskani Orhan Açikbas, sekreterligine Çavuslar Dernegi Baskani Ahmet Kerey seçildi. STK’larin bir araya gelmesinin önemine vurgu yapan Açikbas, platform vesilesiyle seslerinin daha gür çikacagini belirterek, Bingöl’ün sosyal, kültürel ve toplumsal sorunlarina daha etkili çözümler bulabileceklerini söyledi.



Platformun amaci ve faaliyet alanlari hakkinda bilgi veren Açikbas, "Her gün gelisen büyüyen sehrimizin daha yasanabilir bir hale gelmesi için sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi ilimizin sorun ve sikintilarini çözmek adina önemlidir. Ilin sorunlarina katki sunmak isteyen diger paydaslarimiz ile isbirligi halinde sorun ve sikintilari ortak akilla çözüme kavusturmak adina hareket edilecektir. Ortak amacimiz ilimizin her mahallesi, her ilçesi, her köyü ayirt etmeksizin bir bütün çalisarak örnek bir il olmasidir. Kardeslik iklimi içerisinde huzurlu ve mutlu bir sekilde yasama arzumuz var. Bunu gerçeklestirmek adina en birinci vazifemiz istisare ve çözüm diyalogu olacaktir. Bizler adeta bir itfaiyeci misali nerede duman varsa aidiyetine, meslegine, mesrebine, etnik kimligine bakilmaksizin o yangini söndürmeliyiz" dedi.

Kaynak: İHA