Adana'da Polis Baskininda Silahlari Banyonun Penceresinden Attilar

Adana’da evlerinin banyosunda silah imalati, tamiri ve satisi yaptiklari belirlenen süpheliler polisin operasyonuyla yakalandi. Adreste yapilan aramada 12 tabanca, 15 sarjör, 6 tabanca namlusu ile silah yapiminda kullanilan malzemeler ele geçirildi.

Adana'da Polis Baskininda Silahlari Banyonun Penceresinden Attilar
Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yasa disi silah imalati, tamiri ve satisi yapildigi bilgisi üzerine harekete geçti. Polis, Ibrahim Halil K. ile Kadir Y.’nin, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi’ndeki bir evde ruhsatsiz silahlari tamir ettikleri, kurusiki tabancalarin namlularini degistirip, satis yaptiklarini belirledi. Savciligin yakalama karari çikartmasinin ardindan ekipler, söz konusu adrese baskin yapti. Operasyonda Ibrahim Halil K. ile Kadir Y. gözaltina alinirken, evde de arama yapildi. Evin banyosunda ruhsatsiz 12 tabanca, 15 sarjör, 6 tabanca namlusu ile silah yapiminda kullanilan malzemeler ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Ibrahim Halil K. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, Kadir Y. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA