ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan Ile Ukrayna Devlet Baskanlik Ofisi Baskani Yermak Istanbul'da

Beyaz Saray tarafindan yapilan açiklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan’in Istanbul’da Ukrayna Devlet Baskanlik Ofisi Baskani Andriy Yermak ile bir araya geldigi aktarildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan Ile Ukrayna Devlet Baskanlik Ofisi Baskani Yermak Istanbul'da


ABD ve Ukrayna, Istanbul’da üst düzey görüsme gerçeklestirdi. Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan’in Istanbul’da Ukrayna Devlet Baskanlik Ofisi Baskani Andriy Yermak ile bir araya geldigi aktarildi. Açiklamada, “Sullivan, ABD’nin Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne kararli desteginin altini çizdi. ABD ve müttefiklerinin, Rusya’nin Birlesmis Milletler Sözlesmesi de dahil olmak üzere uluslararasi hukuku alenen ihlallerine pabuç birakmayacagini ve Rusya’nin sözde ilhakina destek saglayan herhangi bir kisi, kurulus veya ülkeye ciddi maliyetler yükleyecegini aktardi” denildi.

Sullivan ve Yermak’in görüsmede, Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki durumu ve Ukrayna’nin dünyaya gida ihraç etmek için Birlesmis Milletler ile devam eden çalismalarini ele aldigi aktarilan açiklamada, “Sullivan, ABD’nin Ukrayna halkini bagimsizliklarini ve demokrasilerini savunurken desteklemeye kararli oldugunu vurguladi” denildi.

Yermak, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin ile de bir araya geldi

Yermak ayrica, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin ile Cumhurbaskanligi Mabeyn Köskü’nde bir araya gelerek, Ukrayna savasinin gidisati ve son gelismeleri degerlendirdi.
Kaynak: İHA