Van'da Bebeklerin Nüfus Kaydi Hastanede Yapiliyor

Van’da yeni sistemle dogan bebeklerin nüfus cüzdani hastane tarafindan yapilan islemler sonunda veriliyor.

Van'da Bebeklerin Nüfus Kaydi Hastanede Yapiliyor
Saglik Bakanligi tarafindan gelistirilen ‘e-rapor sistemi’ sayesinde yeni dogan bebeklerin nüfus kaydi il nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan hastanede yapilamaya baslandi. Saglik Bilimleri Üniversitesi Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde de dogan bebeklerin dogum tescil islemleri anne taburcu olmadan hastanede yapilabiliyor.

Aileler uygulamadan yaralanmak için il veya ilçe nüfus müdürlüklerine gitmeden dogum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmesi gerekiyor. Hastanede hizmet veren ilgili birim, ailelerin resmi nikah ve kayitli bir ikametgah adresleri olup olmadigini kontrol ettikten sonra nüfus müdürlügünün de görebildigi sistem üzerinde islem yapiyor. Islemleri tamamlanan aileler, yeni dogan bebegin ismini de belirledikten sonra baska bir isleme gerek kalmadan kayit islemini tamamliyor. Basvuru tamamlandiktan sonra yeni dogan bebeklerin nüfus cüzdanlari ikametgah adreslerine gönderiliyor.

“Artik kimlik islemlerini hastanede yapabiliyoruz”

IHA muhabirine konusan Hastane Bashekimi Doç. Dr. Remzi Sarikaya, hastanede günlük 40’a yakin normal ve ya sezaryen dogumun gerçeklestigini belirtti.

Dogumdan hemen sonraki süreçte nüfus müdürlüklerine basvurup kimlik islemlerini yapabildiklerini ancak yeni süreçte bu islemin hastane ortaminda da yapilabildigini ifade eden Bashekim Sarikaya, “Bunun için hastanemizde ilgili birim mevcuttur. Basvuru sonrasi bebegin kimlik karti adrese gönderilmektedir. Dogan bebek için nüfus müdürlügüne gitmeye gerek kalmiyor. Su an bu hizmetimizden faydalanan vatandaslarimiz var. Basvurularinin artmasini istiyoruz. Kimlik islemlerini hastanemizde yapabilecek kapasitedeyiz” dedi.

Bebegin kimlik islemleri için nüfus müdürlüklerine gitmeden hastanede kolayca yapilabildigini animsatan Hastane Kalite Destek Hizmetleri Müdür Yardimcisi Özlem Dündar Durmaz ise birimin anne ve babalara hizmet verdigini kaydetti.

Kaynak: İHA