Balikçilar Palamutun Ardindan Hamsinin Yolunu Gözlüyor

Bugünlerde Dogu Karadeniz açiklarinda bol miktarda avlanan palamut balikçilari memnun ederken, ayni bollugun hamsi avinda yasanmamasi balikçilari endiselendiriyor.

Balikçilar Palamutun Ardindan Hamsinin Yolunu Gözlüyor
Bu sezon basinda özellikle Bati Karadeniz açiklarinda bol miktarda avlanan palamut son 1 haftadan beri Dogu Karadeniz’e göç ederek avlanmaya baslarken bu durum hem vatandasi hem de balikçilari memnun etti.

Palamudun bol olmasindaki görüntünün hamside de yasanmasini arzu ettiklerini belirten balikçilar, "Palamut bol oldugu zaman hamsi avi olmaz" düsüncesine kapiliyor.

Palamutlar hamsi ile besleniyor

Denizer Balikçilik sahibi Recep Denizer, palamudun Bati Karadeniz’den Dogu Karadeniz’e göç etmesi balikçilar olarak kendilerini olumlu etkiledigini söyledi.

Denizer “Palamudun Dogu Karadeniz’e göçü bizi olumlu etkiledi. Suanda bölgenin insani palamudu bol ve ucuz bir sekilde yemesi gerektigine inaniyorum. Bati Karadeniz’de su anda bol miktarda çikiyor, bizim buralarda da çikmasi bizi sevindirdi. Süre çok kisa oldu burada 5-6 gün balik bol oldu. Bati Karadeniz’de Akçakoca, Eregli, Zonguldak bu civarlarda bol miktarda çikiyor. Bugün boldu yarin daha fazla olacak olduguna inaniyoruz. Deniz düzeldi bütün tekneler oraya toplandi. Tahminimiz bu hafta içerisinde fiyatlarda gözle görülür bir sekilde düsüs olacak ve halkimiz çok ucuz çok daha taze balik yiyecek. Bol olan palamudun degeri ne olur yarin ne olur bilemeyiz. Palamudun bol miktarda hamsi yedigini de görebiliyoruz insallah hamsi bol olur. Son 6-7 yilin en verimli palamudu bu yil oldu ve devam ediyor. Palamudu Eylül’ün baslarinda avlamaya basladik su anda da görüntüsü devam edecek yönünde deniz suyu sicakligi bugün itibariyle 21 buçuk derece. Tahminimiz 15-20 gün daha bu sekilde devam ederse çok güzel olur” dedi.



Avlanan palamutlarin karnindan hep hamsi çikiyor

Bu sezon hamside beklentiler konusunda tedirginlik yasadiklarini kaydeden Denizer, “Hamsi konusunda beklentilerimiz biraz karamsar. Palamudun bol oldugu yillarda hamside sikinti olur derler ya; belki bizler ona pek inanmayiz ama su andaki görüntü bol olan palamudun karnini kestigimizde hamsi çikiyor. Biraz tedirgin olmaya basladik insallah bu tedirginligi yasamayiz. Su ana kadar sezondan memnunuz. Palamut daha önceki yillarda karamsar bir sekilde geçtigi için bu sezon tahmin ettigimizin çok üzerinde oldu, insallah bu sekilde de devam eder. Bu sezon palamut bol hamsi kit olunca sezonun iyi geçmedigi anlamina gelir” diye konustu.

Kaynak: İHA