Tuzla'da Isgalden Kurtarilan 16 Bin Metrekare Alan, Park Ve Spor Kompleksi Oldu

Tuzla’da 30 yildir isgal altinda bulunan yaklasik 16 dönüm arazi, Tuzla Belediyesi tarafindan baslatilan hukuki süreçlerin tamamlanmasiyla birlikte Mercan Sehir Parki ve Spor Tesisi olarak vatandaslarin hizmetine açildi. Açilista konusan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Bu alan yaklasik 30 yildir bir dernegin isgali altindaydi. Bu alanin halka açilmasi gerektigi amaciyla 7-8 yil önce hukuki süreçleri baslattik. Bütün prosedürleri tamamlayarak geçtigimiz yil bu alani halkimiza kazandirdik. Yaptigimiz çalismalarin ardindan bugün çok fonksiyonlu bir tesis olarak halkimizin hizmetine açiyoruz.” dedi.

Tuzla'da Isgalden Kurtarilan 16 Bin Metrekare Alan, Park Ve Spor Kompleksi Oldu


Tuzla’nin Postane Mahallesi’nde 30 yildir isgal altinda bulunan ve geçen yil Tuzla Belediyesi tarafindan baslatilan hukuki sürecin neticelenmesinden sonra Mercan Sehir Parki ve Spor Tesisi, tenis kortlari ve yürüyüs alanlariyla vatandaslarin kullanimina açildi. Toplam alani 15 bin 883 metrekare olan ve içerisinde kosu parkuru, 3 adet tenis kortu, tenis antrenman alani, basketbol, voleybol, minyatür futbol sahalari, yürüyüs parkuru, fitness alani, kum havuzu, çocuk parki bulunan tesis için Tuzla Belediyesi tarafindan açilis töreni düzenlendi.

Törene Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Dereli Belediye Baskani Zeki Senlikoglu, AK Parti Tuzla Ilçe Baskani Av. Talha Tayfur, Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kurdele kesiminin ardindan Baskan Yazici, spor yapan Tuzlali gençler ile birlikte tenis ve basketbol oynadi.

“Isgal altinda olan bu alani halkin kullanimina açtik”

Açilis sonrasi konusan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Yaklasik 30 yildir bir dernegin isgali altindaydi. Bu alanin halka açilmasi gerektigi amaciyla 7-8 yil önce hukuki süreçleri baslattik. Bütün prosedürleri tamamlayarak geçtigimiz yil bu alani halkimiza kazandirdik. Yaptigimiz çalismalarin ardindan bugün çok fonksiyonlu bir tesis olarak halkimizin hizmetine açiyoruz. 16 bin metrekarelik bir parktayiz. Parkin yanindan bir yol geçiyor ve hemen karsisinda 9 bin metrekarelik Yaslilar Merkezimiz var. Bu alanlarla aslinda, Mercan Yarimadasi içerisinde Tuzla’ya 25 bin metrekarelik yesil alan kazandirmis olmaktan bahsediyoruz. Park içerisinde çocuklarimiza ve tüm halkimiza hizmet için pek çok fonksiyona yer verdik. Basketbol, voleybol, fitness alanlari var. Çocuk oyun gruplari var. 650 metre kadar yürüyüs parkurumuz var. Ahsam atölyesi ve kafeteryamiz var. Yesil alan miktari açisindan Istanbul’da 8’inci olan Tuzlamiza, parkimizin bitisigindeki 9 bin metrekare alanla birlikte muhtesem bir park kazandirdik. Çevreye ve birlikte yasadigimiz tüm canlilara saygi duyuyoruz. Parkimizda bu saygimizi gösteren 50 kus yuvasi yaptik.” diye konustu.



“IBB’den Tuzla’da baslanmis ve Tuzla’ya söz verilmis projeleri yapmasini istiyoruz”

Baskan Sadi Yazici, “Istanbul’un dogu yakasi olarak Tuzla’nin Istanbul Büyüksehir Belediyesi hizmet sinirlarinda yer aldigini, büyüksehir ölçegindeki pek çok hizmeti Istanbul Büyüksehir Belediyesinin yapmasi gerektiginin altini çizerek; Istanbul Büyüksehir Belediyesi sinirlari içerisinde bulunan bir belediye olarak ve seçilmis bir belediye baskani olarak Tuzla’nin hakki olan baslanmis olan veya söz verilmis olan tüm projeleri takibini yapiyorum. Büyüksehirden Tuzla’da baslanmis ve Tuzla’ya söz verilmis projeleri yapmasini istiyoruz. Seçilmis bir belediye baskani olarak Tuzla halki adina konusmam, onlarin hakki olan hizmet için, sadece bütçesi ve büyüklügü açisindan degil, merkezi hükümetten gelen bütçelerle yesil alan, spor alani için, Tuzla için aldiklari bütçeyi, Tuzla halki adina alinan bütçeyi almak hakkimiz, büyüksehirden baslanilan projelerin bitirilmesini rica ediyoruz. Tuzla halkinin hakki olan bir seyi istiyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm Tuzla’da halkimiz ile beraber, siyasi görüslerimizden siyrilarak, sehrin Büyüksehir nezdindeki hakkini birlikte arayacagimiz bir platform kuracagiz.” dedi.

Kaynak: İHA