Kars Baraj Gölü Yesile Büründü, Etrafa Pis Kokular Yayildi

Atiklarla kirlenen Kars Çayi’nin besledigi Kars Baraj Gölü yesil renge büründü. Gölden etrafa pis kokular yayilmaya baslarken vatandaslar tedirgin olmaya basladi.

Kars Baraj Gölü Yesile Büründü, Etrafa Pis Kokular Yayildi


2017 yilinda su tutmaya baslayan Kars Baraj Gölü, her geçen gün biraz daha kirlenirken, son günlerde renginin yesile bürünmesi ise vatandaslari tedirgin etmeye basladi.

Zaman zaman balik ölümlerinin de yasandigi Kars Baraj Gölü’nün baslangiç notasi olan eski Bogazköy bölgesinde su üzerinde bulunan yesil tabakaya anlam veremeyen vatandaslar, yetkililerin suyun renginin neden yesile döndügü arastirmasini istedi.

Sehir kanalizasyon ve sanayi atiklarinin aktigi Kars Çayi’nin besledigi Kars Baraj Gölü’nün yesile büründügünü ifade eden vatandaslar, “Kars Baraj Gölü’ndeyim, ölü baligi gördüm, suyun üzeri 2 santim kalinliginda ne oldugunu anlamadigim yesil bir maddeyle kapli. Daha önce mavi akan baraj gölünün suyu suanda yemyesil, yetkililerin buraya gelin bunun ne oldugunu arastirmalarini istiyorum. Çünkü gördügünüz gibi balik ölümleri de baslamis. Bunun bir arastirilmasi sart” dedi.



Öte yandan, Kars Baraj Gölü’nün özellikle kiyi bölgelerinin yesile büründügü gözlenirken, göl etrafa da pis koku yayiyor. Eski Bogazköy bölgesinden baslayan yesil örtü gölün birçok bölgesini kaplamis bulunuyor.
Kaynak: İHA