Ezine Meslek Yüksek Okulu'nda Ilk Ders Altinok'tan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksek Okulu’nda egitim yilinin ilk dersini Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGIOSB) Müdürü Alper Altinok verdi.

Ezine Meslek Yüksek Okulu'nda Ilk Ders Altinok'tan
Ezine Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen programda yeni baslayan ögrencilere Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi tanitildi. Ezine OSB’de kurulacak olan fabrikalar ve yapilacak olan üretim ile ilgili bilgiler paylasildi.

Programin açilis konusmasini Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu gerçeklestirdi.

Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, okula yeni baslayan ögrencilere müjdeli haberler verdi. Erenoglu, “Özellikle bizim tematik Meslek Yüksek Okulu artik Ezine Meslek Yüksek Okulu, Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu dönüsüyor. Bu YÖK gündeminde. Yüksek Ögretim Kurulu bunu onayladigi anda sizler artik Ihtisas Yüksek Meslek Okulu mezunu olacaksiniz. Plan programlarinizi orada yapacak sekilde is basi egitimlerinizi orada alacak sekilde daha önemlisi kendinizi orada ispatlarsaniz sirketlere kabul ettirirseniz istihdam olacaksiniz orada ve çalisacaksiniz. Gerçekten de maddi karsiligi olan miktarlara.” dedi.

OSB’de islenen ürünler deger kazanacak

Daha sonra Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGIOSB) Müdürü Alper Altinok, OSB hakkinda bir konusma gerçeklestirdi.

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altinok, “Çanakkale Bölgesel olarak hem tarimda hem hayvancilikta ciddi anlamda önemli bir bölge. Yüzlerce ürünümüz var. Bu kadar ürünümüzün olmasina ragmen markalasma anlaminda eksiklerimiz var. Ezine peyniri ile ünlü. Ezine peynirimiz bütün Türkiye’de taniliyor. Ama bunun altini doldurup daha fazla ihraç edebilmek bu ürünü daha markalasmis sekilde satabilmek konusunda eksiklerimiz var. Tam bu noktada Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgemiz en büyük ihtiyacimiz olan yatirim. Ayni sekilde domatesi ile ünlü bir sehir Çanakkale. Ama maalesef tarlada çiktigi fiyat ile Çanakkale’den disariya çikiyor. Yani 1 lira ise domates 1 liraya gidiyor buradan. Biz bunu isleyemiyoruz. Bu güne kadar katma deger katamiyorduk. Iste bu organize sanayi bölgesi ve sizler ile birlikte burada katma degerli bir ürün olusturmaya baslayacagiz. Bir salça olarak veya sos olarak islenmesi 1’e 5 veya 1’e 10 para kazandiracaktir. Bu da Çanakkale’nin gelismesine vesile olacak.” dedi.

Ezine MYO’nda Mükemmeliyet merkezi kuruyoruz

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGIOSB) Müdürü Alper Altinok, OSB Üniversite is birligine degindi.

Altinok, “Üniversitemiz ile birlikte ciddi is birligi içerisindeyiz. Çok daha fazla is yapmak istiyoruz. Ilk organize sanayi bölgesi kurulurken Güney Marmara Kalkinma Ajansiyla bir laboratuvar kazandirdik. Bunu daha ilerletip akredite haline getirmek istiyoruz. Onun haricinde su anda yürüttügümüz bir projemiz var. Buradaki organik atiklarin degerlendirilip gübre haline getirip çiftçilerimize uygun fiyatli verilmesi gibi. Bu tip projelerimiz olacak. Mükemmeliyet merkezimiz var. Projelendirmesi tamamen projeleri bitti. Insallah finansal anlamda da sartlari olusturmaya çalisiyoruz. Kisa zamanda onu da yapacagiz.” seklinde konustu.

Üniversite OSB is basi egitimler gerçeklestirecek

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGIOSB) Müdürü Alper Altinok, OSB’nin ögrencilere çok faydali olacagini vurguladi.

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGIOSB) Müdürü Alper Altinok, “Türkiye gerçekten üretim ekonomisine geçti. Ciddi yatirimlar yapiyor. Buradaki en çok eksik olanda ara eleman. Bizde meslek yüksek okullarimizla burada çalismalarimizla bu açigi kapatmaya çalisacagiz. Hocam bahsetti. Organize Sanayi Bölgesi olarak burada meslek yüksek okulunu Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Meslek Yüksek okuluna çevirip is basi egitimler ile birlikte insallah sizlere is firsati saglayacagiz. Çanakkale ürün kapasitesi olarak çok güzel bir yer. Mesleginiz ile alakali çok is yapabileceginiz bir yer. Insallah derslerinizi de iyi çalisip basariyla bitirirsiniz. 2 sene içeresinde biz yüzde 50 ile üretime baslariz. Yaklasik 3 bin kisi de burada is sahibi olmus olur.” dedi.

Konusmalarin ardindan OSB Bölge Müdürü Alper Altinok ögrencilerin sorularini yanitladi. Son olarak Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, Alper Altinok’a ani seramigi takdim etti.
Kaynak: İHA