Direksiyonda Alkollü Yakalandi, 'Alkol Yok' Deyip 'Araç Kullanmadim' Dedi

Aksaray’da alkollü araç kullanirken yakalanan ve polise “Alkol yok” diyen sürücü 0.66 promil alkollü çikti. Basin mensuplarinin “Neden alkollü araç kullaniyorsunuz?” sorusuna gülerek cevap veren piskin sürücü, “Kullanmadik ki” diyerek cevap verdi.

Direksiyonda Alkollü Yakalandi, 'Alkol Yok' Deyip 'Araç Kullanmadim' Dedi
Olay, Eregli Kapi Mahallesi Atatürk Bulvarinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi, Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ve bekçiler tarafindan gerçeklestirilen uygulamada polis ekipleri durumundan süphelendikleri 68 AAB 564 plakali otomobili durdurdu. Araç sürücüsü Murat Y. (25) ve yanindaki arkadaslari araçtan indirilirken, Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde sürücü ve araçtaki 2 arkadasinin üst aramasi yapildi. Üst aramasi sirasinda sürücüye “Alkol var mi?” diyen polis memuruna, “Alkol yok” diye cevap veren sürücü trafik polisleri tarafindan alkol testine alindi. Alkol metreyle yapilan testte sürücü 0.66 promil alkollü çikarken söyledigi yalan da ortaya çikti.

Basin mensuplarinin “Neden alkollü araç kullaniyorsunuz?” sorusuna gülerek cevap veren piskin sürücü direksiyon basindan indirilmesine ragmen araç kullandigini inkar ederek, “Kullanmadik ki abi hiç sorma” diye cevap verdi. Araçta ve sahislarda yapilan arama ve sorgulamalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 823 lira para cezasi kesilerek ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Sürücü ceza islemlerinin ardindan ifadesi alinmak üzere Polis Merkezi Amirligine götürüldü.
Kaynak: İHA