Vali Karadeniz Demirci OSB'nin Ilk Mütesebbis Heyet Toplantisina Katildi

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Demirci Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ilk mütesebbis heyet toplantisina katildi. Vali Karadeniz toplanti sonrasinda Demirci Tarim Ürünleri Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Karadeniz Demirci OSB'nin Ilk Mütesebbis Heyet Toplantisina Katildi
Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Demirci ilçesinde Kaymakam Adem Kaya’yi ziyaret etti. Ilçede yürütülen çalismalarla ilgili bilgi alan Vali Karadeniz daha sonra 84 ha büyüklükteki alana yeni kurulan Demirci OSB’nin ilk mütesebbis heyet toplantisina katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Vali Karadeniz, OSB’nin Demirci ilçesine hayirli olmasini dileyerek; “Demirci Organize Sanayi Bölgesinin gelismesini saglayacak çok yüksek bir potansiyele sahip oldugunu düsünüyorum. Bu sebeple burada böyle bir çalismanin baslamis olmasi çok önemli. Özellikle halicilik sektörü ve gida sanayi basta olmak üzere burada önemli yatirimlar olacaktir. Bu da Demirci’nin istihdamina büyük katki saglayacaktir. Buradaki ekonomik hareketliligin ilçenin ihtiyaçlarinin giderilmesini de hizlandiracagini düsünüyorum. Demirci OSB’nin kurulusunda emegi geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Toplantida Mütesebbis Heyet Baskan Vekilinin seçimi yapilarak Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi. Toplanti dilek ve temenniler ile sona erdi.

Demirci Hükümet Konagi Toplanti Salonunda gerçeklestirilen Demirci Organize Sanayi Bölgesi Mütesebbis Heyetinin ilk toplantisina Vali Yasar Karadeniz’in yani sira Vali Yardimcisi Mevlüt Özmen, Demirci Kaymakami Adem Kaya, Demirci Belediye Baskani Selami Selçuk ve mütesebbis heyet üyeleri katildi.



Vali Karadeniz, Demirci Tarim Ürünleri Merkezini inceledi

Toplantinin ardindan Vali Yasar Karadeniz Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yayinlanan Zafer Kalkinma Ajansi Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) çerçevesinde hayata geçirilen “Demirci Tarim Ürünleri Merkezi” insaat alaninda incelemelerde bulunarak yetkililerden çalismalarda gelinen son durum hakkinda bilgi aldi.

Demircili çiftçilerin ürünlerinin daha korunakli ve kaliteli bir ortamda alici ile bulusmasini saglamak amaciyla 16 bin metrekarelik alan içerisinde 2 bin metrekaresi kapali alandan olusacak sekilde yapilan Demirci Tarim Ürünleri Merkezinde, Kadin Kooperatifi de kurulacak.

Vali Karadeniz ayrica ilçeye bagli Kilavuzlar ve Tekeler Mahallelerini ziyaret etti. Mahallelerde yasayan vatandaslarla sohbet edip talep ve isteklerini dinleyen Vali Karadeniz, halk toplantilarini zaman zaman yaptiklarini söyleyerek bu toplantilara kurum müdürleri ile birlikte gittiklerini, talepleri ve varsa sorunlari yerinde dinleyip çözüm bulmak için çalistiklarini ifade etti.

Toplantida Kilavuzlar ve Tekeler Mahalle sakinleri tek tek söz alarak sorunlarini, istek ve taleplerini iletti. Iletilen talepler hakkinda ilgili kurum müdürlerine söz verilerek sorunlarin çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi konusunda yapacaklari çalismalara iliskin bilgi alindi.

Vali Karadeniz, Kilavuzlar Ilkokulunu da ziyaret ederek ögrenci ve ögretmenlerle sohbet etti.
Kaynak: İHA