(Özel) Çanakkale'de Olta Lüferin Kilosu 320 Liradan Tezgahlarda

Çanakkale’de 1 Eylül’de av yasaginin sona ermesinin ardindan olta ile tutulan denizlerin prensi lüfer kilosu 320 liradan balikçi tezgahlarinda yerini almaya basladi.

(Özel) Çanakkale'de Olta Lüferin Kilosu 320 Liradan Tezgahlarda
Çanakkale’de 1 Eylül’de baslayan yeni av sezonu sonrasinda balik hali tezgahlarinda bolluk yasaniyor. Özellikle bu dönemde palamut bollugu yasanirken, balik hali esnafi tarafindan sezonun iyi geçecegi yönünde yorumlaniyor. Tezgahlarda palamut tane 80, hamsi 70, sardalya 80, levrek 170, çipura 130, mezgit 150, zargana 80, istavrit 100 ve çinekop kilosu 120 liradan satiliyor.

Olta lüferin kilosu tezgahlarda 320 lira

Çanakkale’de palamutun bol oldugu bu dönemde balikçi tezgahlarinda olta balikçiliyla tutulan denizlerin prensi olarak bilinen lüfer kilosu 320 liradan tezgahlarda yerini almaya basladi.

Balikhali esnaflarinda Özkan Kasikçi, lüferin Kasim ayinda daha çok görülmeye baslayacagini belirterek, “Suanda tezgahlarimizda balik bollugu yasaniyor. Palamutta bollasti. Palamutun bol oldugu bu dönemde çinekop ve lüfer kendini göstermeye basladi.

Suanda lüferin kilogrami 320 lira, çinekop kilosu ise 120 lira, palamutun fiyati uygun. Palamutun arkasindan balik çesitliligi basladi.

Lüfer ve çinekopun bundan sonra tezgahlarda daha çok görülmesini bekliyoruz. Palamutun çok oldugu sene lüfer, çinekop ve sarikanatta bol olur. Bu sene lüferin bol olacagini ve vatandasin bol bol lüfer yiyecegini düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA