Uyusturucu Bir Ailenin Hayatini Alt Üst Etti

Sanliurfa’da esi ve oglu uyusturucu batagina saplanan kadin, yasadiklarini anlatirken gözyaslarina boguldu.

Uyusturucu Bir Ailenin Hayatini Alt Üst Etti
Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinde yasayan 64 yasindaki Yildiz Sikak’in esi iddiaya göre yaklasik 5 yil önce uyusturucu ve alkol batagina saplandi. Esini bu bataktan kurtarmaya çalisan kadin, bir dönem ögretmenlik de yapan oglunun da uyusturucu kullandigini ögrenince yikildi. Bir yandan esi ve oglunu uyusturucu illetinden kurtarmaya çalisan kadin, diger yandan tek basina evini geçindirmek için mücadele vermeye basladi.

Yasi ve buna bagli gelisen hastaliklar nedeniyle çalisamayacak duruma gelen kadin, tek odali bir evde yasam mücadelesi veriyor. Yikik ve dökük olan toprak evde su ve elektrik de bulunmuyor. Uyusturucu krizine giren oglunun kendisine ve esine zarar verdigini iddia eden Sikak, çogu zaman geceyi parklarda geçirmek zorunda kaldigini belirtti.



Yasadiklarini anlatirken gözyaslarina boguldu

Esinin emekli oldugunu fakat maasiyla uyusturucu ve alkol aldigini söyleyen Sikak, yasadiklarini anlatirken gözyaslarina boguldu. Kendi durumunu anlatamadigini söyleyen Sikak, “Oglum bir dönem ögretmenlik yapti, psikolojisi bozuldu. Sonra oglumu uyusturucuya alistirdilar. Kriz geçirince bagirip çagiriyor, bizi evden atiyor. Sabaha kadar parklarda oturuyoruz. Polis her gün gelip onu aliyor. Oglumu Alkol ve Madde Bagimliligi Tedavi Merkezine (AMATEM) yatirmalarini istiyorum ama yatirmiyorlar” diyerek yetkililerden yardim istedi.
Kaynak: İHA