TÜGVA Binasina Düzenlenen Bombali Saldiriya Iliskin Sorusturma Tamamlandi

Istanbul Gaziosmanpasa’da bulunan TÜGVA binasina el yapimi patlayiciyla saldiri düzenledigi iddiasiyla tutuklanan süpheli hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede, süphelinin 21 yil 9 aydan 49 yil 6 aya kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

TÜGVA Binasina Düzenlenen Bombali Saldiriya Iliskin Sorusturma Tamamlandi
Istanbul Gaziosmanpasa’da 21 Nisan’da Türkiye Gençlik Vakfi’nin (TÜGVA) temsilciligine el yapimi patlayiciyla saldiri düzenlenmesine iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, olay günü saat 05.55 siralarinda Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi ile Sakir Zümre Caddesi’nin kesistigi yerde yüksek sesli patlama oldugu seklinde ihbar yapildigi, olay yerini gösteren kameralarin incelenmesi sonucu dis görünüs itibari ile kadin görünümlü, yüzü kapali olan çarsafli süpheli bir sahsin vakfin önünde 10 saniye bekledikten sonra olay yerine bir cisim birakip Cengiz Topel Caddesi üzerinden olay yerinden ayrildigi kaydedildi. Olay yerinde Istanbul Emniyet Müdürlügü Bomba Imha Sube Müdürlügü görevlilerince yapilan ilk incelemenin de yer aldigi iddianamede, patlamaya neden olan cismin el yapimi, zaman ayarli, boru tipi bomba oldugu aktarildi.

Terör örgütü üyesi oldugu tespit edildi

Hazirlanan iddianamede, süphelinin 2019-2020 yillarinda Irak’a çok sayida giris çikis kaydinin bulundugu, hafiza kartinda bulunan notlarda PKK/KCK kamplarindan bahsedildigi, örgüt mensuplarinin fotograflarinin yer aldigi, terör örgütünün parti programi ve Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist terör örgütü ile ilgili örgütsel dokümanlarin oldugu ve süphelinin Halklarin Birlesik Devrim Hareketi çatisi altinda yer alan Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist terör örgütü üyesi oldugu kaydedildi. Hazirlanan iddianamede, süpheli B.Y.’nin ‘silahli terör örgütüne üye olmak’, ‘örgüt faaliyeti çerçevesinde tehlikeli madde bulundurmak’, ‘kamu malina zarar vermek’ ve ‘genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi’ suçlarindan 21 yil 9 aydan 49 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA