Tüfekle Taksiyi Gasp Eden 17 Yasindaki Çocuk Tutuklandi

Samsun’da müsteri gibi bindigi ticari taksi soförünü pompali tüfekle tehdit ederek aracini gasp edip kaçan 17 yasindaki çocuk çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Tüfekle Taksiyi Gasp Eden 17 Yasindaki Çocuk Tutuklandi
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre R.A. (17), durakta yolcu bekleyen U.T. idaresindeki 55 T 0064 plakali ticari taksiye yolcu gibi bindi. Çantasinda bulunan pompali tüfegi çikartip taksi soförünün kafasina dayayan R.A, onu ölümle tehdit etti. Taksi ile bir süre ilerleyen R.A., soförü Kisla Mahallesi’nde araçtan asagi indirip direksiyona kendisi geçerek taksi ile kaçti. Taksi soförü U.T., 112 Acil Çagri Merkezine ihbarda bulunarak yardim istedi. Samsun polisi, gasp edilen taksiyi bulmak için alarma geçti. R.A. idaresindeki taksinin pesine düsen polis, kovalamaca sonucu Tepecik Mahallesi çevre yolu üzerinde onu durdurdu. Polis, R.A.’yi gasp ettigi taksi ile birlikte yakalayarak gözaltina aldi.

R.A.’nin üzerinden biber gazi ve tüfege ait fisek, araçtan ise pompali tüfek ele geçirildi. Gözaltina alinan R.A., Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürlügü ekiplerine teslim edildi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinden gezmek için Samsun’a gelen R.A.’nin taksiyi araçlara olan hevesinden dolayi sürmek için gasp ettigini söyledigi ve çantasinda maske ve polis çakar lambasinin da ele geçirildi ögrenildi.

Çocuk Sube Müdürlügündeki islemleri tamamlanan R.A. Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren R.A. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA