TEB Baskani Üney Açiklamasi 'Eczacilarimizi Ankara'daki Büyük Eczaci Mitingi'ne Davet Ediyoruz'

Türk Eczacilari Birligi (TEB) Baskani Arman Üney, seslerini duyurmak için 16 Ekim Pazar günü Ankara’da Büyük Eczaci Mitingi’nde bir araya geleceklerini söyledi.

TEB Baskani Üney Açiklamasi 'Eczacilarimizi Ankara'daki Büyük Eczaci Mitingi'ne Davet Ediyoruz'
TEB Baskani Arman Üney, Nigde’deki eczacilarin katilimiyla bir restoranda yapilan toplantinin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada eczacilarin bazi sikintilarinin oldugunu ve bunlari uzun zamandir dile getirdiklerini söyledi.

Eczanelerin ekonomik çikmazda oldugunu belirten Üney, "Eczacilar normal kosullarda sabit giderlerini dahi karsilayamaz duruma geldi. Ecza depolarina olan borçlarini ödemek için kredi çekiyorlar. Krediyi de bir baska krediyle kapatir hale geldiler. Ayni zamanda kamudaki meslektaslarimizin çok önemli sikintilari var" dedi.

Eczacilarin hak ettigini istedigini dile getiren Üney, "Sesimizi duyurmak için tüm Türkiye’yi geziyoruz. Tüm bölge eczaci odalarimizda toplantilar yaptik. Tüm merkez heyetimiz, denetleme kurulumuz, eczaci odasi baskanlarimizla bölgelerde bir araya geldi. Aldigimiz karar geregi de 16 Ekim’de Ankara’da Büyük Eczaci Mitingi’nde olacagiz. Tüm eczacilarimizla, kamudaki eczacilarimizla, akademisyen eczacilarimizla, eczacilik fakültesi ögrencilerimizle, eczane çalisanlarimizla ve tabii ki tüm halkimizla beraber 16 Ekim Pazar günü Ankara’da olacagiz. Mitingde sesimizi daha güçlü sekilde duyuracagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA