Seker Hastalari Diyabet Diplomasi Aldilar

Oltu Devlet Hastanesi’nde seker hastalari diyabet diplomasi aldilar.

Seker Hastalari Diyabet Diplomasi Aldilar
Oltu Devlet Hastanesi’nde seker hastalari 8 saatlik egitimden sonra Diyabet Diplomalarini Uz. Dr. Sema Nur Arasan’in elinden aldilar.

Oltu Devlet Hastanesi Diyabet ekibi Uzm. Dr. Sema Nur Arasan, Diyetisyen Nazender Karasoy, Psikolog Büsra Kosan, Fizyoterapist Canan Degdas ve Hemsire Ayfer Demir tarafinda 8 saatlik bir egitime tabi olan seker hastalari bilinçlendirildiler.

Oltu Devlet Hastanesi salonunda aldiklari egitimlerinin kendilerine çok sey kazdirdiklarini belirten seker hastaliklari, “Bundan sonra çok güzel yasantimiz olacaktir” dediler.

Uz. Dr. Sema Nur Arasan, “Oltu’da çok fazla yasli diyabet hastasi oldugunu gördükten sonra diyabet okulunu aktiflestirmeyi istedik. Sagolsun hemsiremiz Ayfer Demir de bana çok yardimci oldu. Diyabet okulunu aktiflestirdik bu dördüncü kez hastalarimiza egitim vermek için toplandik bugüne kadar 70 civarinda hastamiza egitim verdik egitimden sonra çok güzel sonuçlar aliyoruz. Egitimden sonra hastalarimizin kan sekerlerinin daha düzgün gittigini gördük umarim bundan sonrada hastalarimiza çok faydali olacagiz” dedi.

Egitim Alan Arif Oguz (59), “Burada çok güzel bilgiler aldim nasil yapmam gerektigini ögrendim çok tesekkür ediyorum. Bizlere bu hizmeti verenlerden Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA