NEVÜ'de 'Yangin, Tahliye Ve Kurtarma Tatbikati' Yapildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sivil Savunma Birimi ve Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörlügü yönetiminde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) Nevsehir Il Müdürlügü ve Nevsehir Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’nün destegi ile Damat Ibrahim Pasa Yerleskesi’nde acil durum tatbikati yapildi.

NEVÜ'de 'Yangin, Tahliye Ve Kurtarma Tatbikati' Yapildi
Yapilan egitim ve tatbikata, AFAD Nevsehir Il Müdürü Ömer Kaman ve NEVÜ Sivil Savunma Birim Amiri Bayram Kaya, Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörü Ars. Gör. Dr. Serkan Dal, Is Sagligi ve Güvenligi Uzmani Ecem Cildan, NEVÜ akademik, idari personeli ile ögrenciler ve Nevsehir Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekibi, Nevsehir 112 Acil Çagri Merkezi ekibi katildi.

Mühendislik- Mimarlik Fakülte binasinda ihtimal deprem, yangin tahliye ve yarali kurtarma tatbikati, merkez büyük otopark alaninda ise yangin söndürme egitimi gerçeklestirildi.

Tatbikatta, binada mahsur bulunan kisiler, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilirken, alandaki yangin gerekli yangin ekipmanlariyla söndürüldü. Içisleri Bakanligi AFAD Genel Müdürlügü tarafindan 2022 yilinin Afet Tatbikat Yili ilan edildigini hatirlatan Nevsehir Il Müdürü Ömer Kaman, tatbikata katilanlara muhtemel bir deprem veya yangin durumunda meydana gelebilecek zarari en aza indirebilecek bilgi ve beceriyi kazandirmayi amaçladiklarini söyledi.

Kaynak: İHA