Mersin'de Kiz Çocuklari Günü Kutlandi

İçel’in Tarsus ilçe Belediyesi, Dünya Kiz Çocuklari Günü çerçevesinde ilçede çesitli programlara ev sahipligi yapti. Kiz çocuklari, düzenlenen programlar çerçevesinde çocuk haklarindan, esitlikçi masal atölyesine kadar pek çok etkinlige katilim sagladi.

Mersin'de Kiz Çocuklari Günü Kutlandi
Tarsus Belediyesi her yil 11 Ekim’de kutlanan Dünya Kiz Çocuklari Günü’ne özel bir dizi etkinlik düzenledi.

Tarsus Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü tarafindan Kulak Ilkokul ve Ortaokulu’ndan, Tarsus Belediyesi Nene Hatun ve Seher Togo kreslerinden kiz çocuklarina, haklari konusunda küçük yasta farkindaligi arttirmak amaciyla atölyeler gerçeklestirildi.

Gün boyu süren etkinliklerde Güner Yüksek Kadin Yasam Destek ve Dayanisma Merkezi’nde Sosyolog Meryem Kara, Dünya Kiz Çocuklari Günü’nün anlam ve önemine deginerek çocuklarla sohbet etti. Ardindan okul öncesi ögretmenleri Vildan Güllü ve Burcu Pehlivan tarafindan “Çocuk Oyunlari ve Esitlikçi Masal Atölyesi” ile Sindirella’nin bilmecesi anlatildi. Ardindan programlar çerçevesinde Avukat Özüm Öz kiz çocuklarina haklarini anlatti. Bu sayede düzenlenen etkinliklerde kiz çocuklari eglenerek, ögrendi.

Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Sahin Gençlik Merkezi’nde el baski atölyesi yapilarak eglenceli görüntülere ev sahipligi yapildi. Çocuklarla beraber “Ben kiz çocugu olarak yapabilirim” kartlariyla eglenerek ögrenmeleri saglandi. Ardindan çocuklar duvar boyama etkinligi yapilarak, Belediye Bandosu esliginde çocuk sarkilari söylendi. Dj ile çocuklar gün boyu dans ederek doyasiya eglendiler.
Kaynak: İHA