Malatya Büyüksehir'e Enerji Yönetim Sistemi Belgesi

Malatya Büyüksehir Belediyesi, iklim degisikligi ile mücadelede enerjinin verimli kullanilmasi amaciyla enerjinin dogru yönetilmesi ile ilgili olarak yapmis oldugu çalismalar Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) tarafindan ‘TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi ile ödüllendirildi.

Malatya Büyüksehir'e  Enerji Yönetim Sistemi Belgesi
Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, TSE Güneydogu Anadolu Bölge Koordinatörü Riza Okumus, TSE Belgelendirme Malatya Il Müdürü Eraslan Yilmaz ile Büyüksehir Belediyesinden ilgili genel sekreter yardimcilari, daire baskanlari ve sube müdürlerini kabul ederek bir süre görüstü. TSE, ISO, EN 9001 kalite yönetim sistemi, TSE, ISO, EN 14001 Çevre yönetim sistemi, TSE, ISO, EN 27001 Bilgi yönetimi sistemi, TSE, ISO, EN 45001 Is güvenligi yönetimi bilgilendirmesi, TSE, ISO, EN 22301 Is sürekliligi yönetim sistemi ile TSE, ISO, EN 10002 Vatandas memnuniyeti yönetim sistemi gibi birçok belge almaya hak kazanan Malatya Büyüksehir Belediyesi, son olarak TS ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi alarak enerji yönetimi noktasinda da basarili çalismalara imza atiyor.

“Ilkleri yapmaya devam ediyoruz”

Ziyaret sirasinda kisa bir konusma gerçeklestiren TSE Belgelendirme Malatya Il Müdürü Eraslan Yilmaz, “Öncelikle Baskanimiza ve Belediye Personellerimize tesekkür etmek istiyorum. 7. Yönetim sistemi belgemiz. 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi. Bölgede de ilk oldu. Büyüksehir Belediyemiz ilkleri yapmaya devam ediyor. Yogun bir çalisma ortamindan geçildi. Egitimler, çalistaylarin sonunda denetim yapip belgenin verilmesi dogrultusunda görüsümüzü bildirdik. Insallah ilklere devam edecegiz. Hayirli olsun” dedi.



“Her zaman belediyemizin yanindayiz”

Belgenin alinmasinda katkisi olan personelleri tebrik ettigini belirten TSE Güneydogu Anadolu Bölge Koordinatörü Riza Okumus, “Il Müdürümüzün de ifade ettigi gibi Malatya her zaman ilkleri basariyor. Elimizden gelen destegi saglamak da bizler için bir borç. Her zaman belediyemizin yanindayiz ve destek olmaya haziriz. Ilkleri yasamanizi ve basarilarinizin devamini diliyorum” seklinde konustu.



“Enerji’nin günümüz dünyasinda ne kadar önemli oldugunu görmekteyiz”

TS ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesinin alinmasinda emegi geçen personelleri tebrik ettigini belirten Baskan Gürkan, “Enerjinin günümüz dünyasinda ne kadar önemli oldugunu görmekteyiz. Yasanan Ukrayna-Rusya krizi sonrasinda yasanan enerjinin çok daha hayati önem tasidigi ortaya çikti. Küresel isinma, kuraklik ve iklim degisikligi süreci dünyanin yüz yüze kaldigi en önemli problemlerden. Bu problemlerin önüne geçmek için enerjinin de saglikli ve verimli kullanilmasi olmazsa olmazlarimiz arasindadir. Enerji Yönetim Sistemi Belgesinin de temel amaci da enerjinin saglikli ve verimli kullanilmasina matuftur.

Bu anlamda personellerimiz enerjinin kullanimi noktasinda ve enerjinin üretilmesi noktasinda büyük gayretler gösteriyorlar. Büyüksehir Belediyesi olarak, kati atiklarin yakilmasi suretiyle metan gazindan enerji üretirken diger taraftan HES ve GES kurarak enerji üretimi gerçeklestirmekteyiz. Üretmis oldugumuz bu enerjileri de TS ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemine uygun bir sekilde yönetmekteyiz. Yapmis olduklari bu çalismalardan dolayi arkadaslarimi bir kez daha kutluyorum. Çalismalarimizda her zaman yanimizda olan TSE yetkililerimize de tesekkür ediyorum. Almis oldugumuz TS ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgemizin de hayirli olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan Okumus, TS ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini Gürkan’a teslim etti.
Kaynak: İHA