Karabük Valiliginden Yardim Paralari Iddialarina Açiklama

Karabük Valiligi, Yenice’de sel afetinden etkilenen afetzedelere yapilan yardimlarin baska hesaplara aktarildigina dair çikan haberlerin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, “Bazi sosyal medya hesaplari ve yerel basinda yer alan Yenice sel afeti sonrasi afetzedelere yapilan yardimlarla ilgili iddialar valiligimiz tarafindan arastirilmis olup, iddialarin gerçek disi oldugu, afetzedelere yapilan yardimlarin tümünün yasal mevzuat çerçevesinde yapildigi anlasilmistir” denildi.

26-29 Haziran 2022 tarihinde meydana gelen asiri yagis sonrasi Karabük’ün, Içisleri Bakanligi Acil Afet Durum Yönetimi Baskanligi tarafindan ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildiginim hatirlatildigi açiklamada, “Afet sirasinda ve sonrasinda valiligimiz, kaymakamliklarimiz ve ilgili kurumlarimiz zarar gören bölgelere hizli ve etkili bir sekilde müdahale etmis ve afetin yaralari en kisa sürede sarilmistir. Bu süreçte afetten etkilenen tüm vatandaslarimiza devletimizin gözetimi ve denetimi altinda gerekli yardimlar ilgili kurumlarimiz tarafindan usulüne uygun sekilde yapilmis ve yapilmaya devam etmektedir. Bahse konu paylasimlar, kurumlarimizi ve gayretle çalisan çalisma arkadaslarimizi yipratmak maksatli olup, algi olusturmaya yöneliktir” ifadelerine yer verildi.

Kaymakamlik bünyesinde görev yapan bir memurun da görevden alindigi iddialarina iliskin ise su açiklamaya yer verildi: “Yenice Yazi isleri müdürümüz 65 yasini doldurdugundan dolayi yas haddinden emekliye ayrilmis olup, ilçe kaymakamimiz ise görev süresini tamamladigindan mutat yaz kararnamesi ile tayin olmustur.”
Kaynak: İHA