Cumhurbaskani Erdogan, Kazakistan'a Gidiyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’le birlikte Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik Isbirligi Konseyi 4’üncü Toplantisi’na riyaset etmek ve Asya’da Isbirligi ve Güven Arttirici Önlemler Konferansi’nin 6’nci Zirvesi’ne katilmak üzere, Astana’ya gidiyor.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan söz konusu ziyaret hakkinda yapilan açiklamada, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’le birlikte Türkiye - Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik Isbirligi Konseyi 4’üncü Toplantisi’na riyaset etmek ve Asya’da Isbirligi ve Güven Arttirici Önlemler Konferansi’nin 6’nci Zirvesi’ne katilmak üzere, 12-13 Ekim 2022 tarihlerinde Astana’yi ziyaret edeceklerdir” ifadeleri kullanildi.

Açiklamanin devaminda ise sunlar kaydedildi:

“Ilgili Bakanlarin istirakiyle 12 Ekim’de tertiplenecek Konsey Toplantisi’nda, Türkiye-Kazakistan münasebetleri tüm veçheleriyle gözden geçirilecek ve Gelistirilmis Stratejik Ortakligimizin derinlestirilmesi imkânlari ele alinacaktir. Görüsmelerde ikili iliskilerin yani sira, bölgesel ve küresel meseleler hakkinda fikir teatisinde de bulunulacaktir. Sayin Cumhurbaskanimiz, 13 Ekim’de düzenlenecek Asya’da Isbirligi ve Güven Arttirici Önlemler Konferansi’nin Altinci Zirvesi’nde ise Devlet ve Hükümet Baskanlarina hitap edecekler, bu vesileyle çesitli ikili temaslar gerçeklestireceklerdir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”
Kaynak: İHA