Bitlis'te TOKI Basvurularinda Uzun Kuyruklar Olustu

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan hayata geçirilen “Ilk Evim, Ilk Isyerim, Ilk Evim Arsam” projesi çerçevesinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde banka önlerinde uzun kuyruklar olustu.

Bitlis'te TOKI Basvurularinda Uzun Kuyruklar Olustu
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan hayata geçirilen “Ilk Evim, Ilk Isyerim, Ilk Evim Arsam” projesi çerçevesinde yapilacak 1 milyon altyapili arsa ve 10 bin is yeri için 81 ilde basvurular devam ediyor. Proje çerçevesinde satisa sunulacak 1 milyon altyapili arsa ve 10 bin is yeri için basvuran vatandaslar sabahin erken saatlerinde Tatvan’da bulunan Ziraat Bankasi önünde sira kuyrugu olusturdu. Kampanyaya basvuru yapanlar basvuru bedeli olarak 500 lira öderken baska bir islem yapmak için bankaya gelenler de siraya girmek zorunda kaldi. TOKI basvurusunda umudunun oldugunu söyleyen Hakan Balgiç adli vatandas, “Bugün TOKI basvurusu için 500 TL Ziraat Bankasi’na yatirdim. Yeni evlendim ve insallah bize de çikar diye umudumuz var. Planimiz gerçeklesirse çok sey degisecek Insallah. Her seyin hayirlisi olsun” diye konustu.

Gençler için güzel bir proje oldugunu belirten Fetullah Kiliçarslan adli vatandas ise “TOKI basvurusunu yaptik ve simdi de ön ödemesini yapmak için bankaya geldim. Bakalim çikacak mi çikmayacak mi diye merak ediyoruz. Insallah çikariz bize çünkü bu basvuruya bayagi talep oldu. Gençlere yeni bir adim atmak için yol açildi. Bayagi güzel bir sey. Çikarsa fazla da ücreti artmazsa tabi güzel olacagina inaniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA