Binali Yildirim, Trabzon'da Anaokulu Açilisina Katildi

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Trabzon’da “81 Il 81 Anaokulu” projesi kapsaminda yaptirilan anaokulunun açilisina katildi.

Binali Yildirim, Trabzon'da Anaokulu Açilisina Katildi


AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Trabzon’da esi Semiha Yildirim ile birlikte Türk Kizilay’in “81 Il 81 Anaokulu” projesi çerçevesinde 61.’si yaptirilan Fatma Tuna Kizilay Anaokulu’nun açilisina katildi.

Ortahisar ilçesinde is adami Erol Tuna’nin bagisi ile yaptirilan ve hayatini kaybeden annesinin isminin verildigi anaokulu açilisina Yildirim’in yani sira Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Açilis töreninde bir konusma yapan AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, egitime yatirimin gelecege yatirim oldugunu belirterek, “Yollari böldük, hayatlari birlestirdik. Yollari böldük gönülleri birlestirdik. Yollari böldük ülkeyi dogudan batiya, kuzeyden güneye birbiriyle yaklastirdik. Ama bütün bunlari yaparken bir seye çok dikkat ettik. Dedik ki yollari böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Onun içinde her türlü terör örgütü ile PKK, FETÖ, DAES ile amansiz mücadele verdik ve bu günlere geldik. Ülkemizin her kösesinde baragimiz dalgalaniyor, ocaklarimiz tütüyor, yaylalarimizda besicilerimiz islerini yapiyor, vatandasimiz rahatça seyahat edebiliyor. Dünyada heyecan uyandiran projeler gerçeklestiren kardesiniz olarak beni Yavuz Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Marmaray, Avrasya ve Ovit bu kadar heyecanlandirmadi. Su eser çok mütevazi ama bunda duydugum heyecan ve mutluluk o büyük eserlerden daha fazla. Çünkü buradaki is gelecege yatirim. Egitime yatirim gelecege yatirimdir” ifadelerini kullandi.

Açilis konusmalarinin ardindan yapilan duanin ardindan anaokulunun açilisi yapildi. Anaokulunda egitim gören ögrencilerle sohbet eden Yildirim, anaokulu ögrencilerinin hazirladigi gösterileri izledi. Yildirim daha sonra anaokulu bahçesinde esi Semiha Yildirim ile birlikte fidan dikti.
Kaynak: İHA