ABD'de Kreste Gaz Sizintisi Açiklamasi 25'I Çocuk 33 Kisi Hastaneye Kaldirildi

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde bir kreste meydana gelen karbon monoksit sizintisi nedeniyle 25’i çocuk, 8’i personel toplam 33 kisi hastaneye kaldirildi.



ABD’nin Pennsylvania eyaletinde yer alan Allentown kentindeki Happy Smiles adli kreste gelen karbon monoksit sizintisi meydana geldi. Sabahin erken saatlerinde birden fazla çocugun zehirlenme belirtileri göstermesinin ardindan krese çok sayida ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yetkililer, 25’i çocuk, 8’i personel toplam 33 kisinin hastaneye kaldirildigini belirterek, hastaneye kaldirilanlarin çogunun saglik durumunun stabil oldugunu ifade etti.



Allentown Itfaiye Departmanindan John Christopher yaptigi açiklamada, "Baslangiçta bilinci kapali olan bir çocuk için tibbi bir çagriydi" ifadelerini kullandi. Itfaiye ve saglik ekiplerinin yüksek düzeyde karbon monoksit tespit etmesinin ardindan olay yerine çok sayida ekibin sevk edildigi aktarildi. Kresin izole bir bina oldugu ve bu nedenle sizintinin daha fazla yayilma riskinin olmadigi belirtildi.

Yerel basin, sizintinin arizali bir isitma ünitesi ve tikanmis bir havalandirma sisteminden kaynaklandigini aktarirken, henüz sizinti ile ilgili resmi açiklama yapilmadi.

ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) istatistiklerine göre, ABD’de her yil karbon monoksit zehirlenmesinden 400’den fazla kisi hayatini kaybediyor ve 4 bin kisi hastaneye kaldiriliyor.
Kaynak: İHA