Tufanbeyli'nin Tescilli Fasulyesi Lezzeti Ile Yaristi

Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde cografi isaret ile lezzeti tescillenen Tufanbeyli fasulyesi, belediye standinda lezzeti ile yaristi.

Tufanbeyli'nin Tescilli Fasulyesi Lezzeti Ile Yaristi
Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde üretilen ve bu yil cografi isaret alarak lezzeti tescillenen Tufanbeyli fasulyesi ve bakliyat ürünleri festival katilimcilarindan tam not aldi.

Adana’da altincisi düzenlenen ve yöresel lezzetlerin katilimcilara tanitildigi Adana Lezzet Festivali’nde Tufanbeyli Belediyesi standi ile ilçe lezzetlerini tanitima sunduklarini aktardi. Tufanbeyli Belediye Baskani Remzi Ergü, ilçemizde dogal kar sulari ve iklimi ile ayri bir lezzeti olan ürünlerimizi Adana Lezzet Festivali’nde bir kez daha festival katilimcilarinin begenisine sunduk diyerek "Tufanbeyli fasulyesi, nohutu, üreticilerimizin bin bir emekle yetistirdigi badem gibi bir çok ürün katilimcilardan tam not aldi. 3 günde binlerce ziyaretçiyi standimizda agirlamanin gururunu yasiyoruz. Ilçemizde su an cografi isret ile lezzeti tescillenen beyaz fasulyemiz ve bakliyat ürünlerinin paketleme tesisi kurulumu da tamamlanmakta. Emegi geçen tüm üreticilerimize tesekkür ederiz. Tufanbeyli’yi üretimde yükselmesi ekonomide ilçenin gelismesi için elimizden geleni yapacagiz. Adana Kebabi ile Tufanbeyli fasulyemizin lezzetini yaristiriyoruz” dedi.

Ziyaretçilere bölgede yetisen badem ezmesi, Tufanbeyli fasulyesi ve yöresel lezzetler ikram edilerek misafirler karsilandi.
Kaynak: İHA