Telmessos Antik Tiyatrosu 7 Yilin Ardindan Açildi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde bölgenin tarihine isik tutan en önemli eserler arasinda bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklasik 7 yilin ardindan kapilarini ziyaretçilere açti.

Telmessos Antik Tiyatrosu 7 Yilin Ardindan Açildi


Deniz kiyisinda olma özelligi ile dikkat çeken Telmessos Antik Tiyatrosu Fethiye Kaymakami Alper Balci’nin girisimleri neticesinde açildi.

Kokteyle baslayan açilista Ölüdeniz Orta Okulu Korosu, Kardelen Sanat Dernegi Türk Müzigi Toplulugu, Marmaris Filarmoni Dernegi Fethiye Temsilciligi dinletileri ile halk oyunlari gösterisi yapildi.

Uzun yillardir müteahhit firma ile davasi süren Telmessos Antik Tiyatrosu 7 yil sonra kapilarini açti. Restorasyon islemlerinin yüzde 70’nin tamamlandigi tiyatronun resmi açilisini ilerleyen günlerde yapilacak.

“Restorasyonun yüzde 70’i tamamlandi”

Fethiye Turizm Danisma Bürosu Sube Müdürü Saffet Dündar “Bugün Allah’in izniyle açilisimizi yapiyoruz. Kültür sanat faaliyetlerine basliyoruz. Antik Tiyatro da mahkeme süreci devam ediyor. Suan ara bir açilis yapiyoruz. Resmi açilisimizi daha sonra ki dönemlerde yapacagiz. Restorasyonun yaklasik yüzde 70’i tamamlandi. Bölgemize hayirli ve ugurlu olsun. Yaklasik 8,9 yildir atil durumda olan tiyatromuz bugün itibariyle faaliyete geçti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA