OYAK YATIRIM Ingiliz Invstr Firmasi Ile Mutabakat Anlasmasi Imzaladi

Ürün ve uygulama portföyünü genisleten OYAK YATIRIM, mobil uygulama üzerinden dijital yatirim hizmetleri sunan Ingiliz Invstr firmasi ile mutabakat anlasmasina imza atti.

OYAK YATIRIM Ingiliz Invstr Firmasi Ile Mutabakat Anlasmasi Imzaladi
OYAK YATIRIM; hisse senetleri, döviz ve dijital varlik alim satimi dahil olmak üzere dijital yatirim hizmetlerini gelistirdigi mobil uygulama üzerinden sunan Ingiliz finansal teknoloji sirketi Invstr Ltd. (Invstr) ile mutabakat anlasmasi imzaladi.

Bu anlasma ile yatirimcilarin ilk asamada Türkiye’deki çesitli finansal varliklara tek bir uygulama üzerinden ulasmasi hedefleniyor. OYAK YATIRIM’dan yapilan açiklamaya göre orta vadede bölge ülkelerde de benzer hizmetlerin kolaylikla yatirimcilara sunulabilmesi için is birliklerinin yapilmasi planlaniyor. Gelistirilecek ürün, servis ve uygulamalar, yatirimcilarin finansal okuryazarlik seviyelerini artirmaya imkân olustururken, Türkiye sermaye piyasalarinin gelisimine de katki saglamasi amaçlaniyor. Kullanicilar mobil uygulama üzerinden banka ve yatirim hesaplari ile debit ve kredi kartlarina erisebilecek, sigorta ve ‘Simdi Al Sonra Öde’ (BNPL) gibi hizmetlerinden faydalanabilecekler.

ABD’de Kayitli Yatirim Danismani olan ve aracilik lisansina sahip Invstr firmasinin yüksek kullanici memnuniyetinde deneyim sunan kullanici dostu finansal egitim ve yatirim uygulamasi araciligiyla Türkiye sermaye piyasalarinda bulunan yatirim enstrümanlarina gerek yurt içinden, gerekse Invstr’in kullanildigi ülkelerden yatirimcilar için erisim imkâni saglayacak. Bu sayede, erisimi olmayan çok genis bir kesime Türkiye sermaye piyasalarina ulasma imkâni sunulmus olacak.

Gençlere finansal okuryazarlik egitimleri

Merkezi Londra’da bulunan Invstr firmasi, sürdürülebilir gelecek için yas araligi gözetmeksizin yatirim yapmak isteyen kisilerin daha bilinçli adimlar atmasina olanak sagliyor. Inovatif finansal hizmetler veren firma, özellikle gençlerin finansal okuryazarlik seviyelerini artirmak amaciyla egitim içerikleri sunuyor, ayni zamanda kullanicilara farkli demo portföyler ile kendilerini deneme imkâni sagliyor. Uygulama; eglence, egitim ve yarisma unsurlarini bir araya getirerek kullanicilarinin kendilerini gelistirmelerini ve yatirim konusunda kendilerine olan güvenlerinin artmasini sagliyor.

1,7 milyondan fazla kisi tarafindan indirilmis olan Invstr uygulamasina Dünya genelinde 200’den fazla ülkeden erisim imkâni bulunmaktadir. Lisansli is ortaklari ile bankacilik ve araci kurum hizmetlerini bir arada sunan Invstr 2019 yilinda UK App Awards tarafindan “Yilin Fintech Uygulamasi” ve UK Business Technology Awards tarafindan “Yilin Uygulamasi” seçilmisti. Ayrica Invstr kurucusu Kerim Derhalli 2019 yilinda Go:Tech Business Awards tarafindan “Yilin Teknoloji Girisimcisi” ödülünü almisti.
Kaynak: İHA