Kizilhaç Ve Norveç Mülteci Konseyi, Ukrayna'daki Saha Çalismalarina Ara Verdi

Rusya’nin Ukrayna’nin baskenti Kiev basta olmak üzere birçok kente füze saldirisi düzenlemesinin ardindan Kizilhaç (ICRC) ve Norveç Mülteci Konseyi, Ukrayna’daki saha çalismalarina ara verdi.

Kizilhaç Ve Norveç Mülteci Konseyi, Ukrayna'daki Saha Çalismalarina Ara Verdi
Kirim Köprüsü’ne yapilan bombali saldirinin ardindan Rus ordusu tarafindan Ukrayna’nin baskenti Kiev basta olmak üzere birçok kente yapilan füze saldirilarinda 11 sivil hayatini kaybetmis, 64 kisi de yaralanmisti. Kizilhaç ve Norveç Mülteci Konseyi, saldirinin ardindan güvenlik endisesi nedeniyle Ukrayna’daki saha çalismalarina ara verdi. Kizilhaç tarafindan yapilan açiklamada, "Bugün Ukrayna’daki güvenlik durumu göz önüne alindiginda ekiplerimiz bir an için hareketlerini durdurdu, korundu ve yerinde çalismaya devam etti. Güvenlik durumunun izin verdigi ölçüde tam insani yardim programimiz hemen devam edecektir. ICRC ekibi, sahadaki herhangi bir operasyonu askiya almiyor. Ekiplerimiz ülkede kalmaya devam edecek ve gerektiginde kötülesen güvenlik durumuna uyum saglayarak faaliyetlerine devam edecek" ifadeleri kullanildi. Kizilhaç’in Ukrayna genelinde 10 noktada görevli yaklasik 700 personeli bulunuyor.

Norveç Mülteci Konseyi tarafindan yapilan açiklamada ise, Ukrayna’daki yardim faaliyetlerinin güvenlik endiseleri nedeniyle durduruldugu belirtilerek, güvenlik ile ilgili endiselerin giderilmesinin ardindan yardim çalismalarinin yeniden baslayacagi ifade edildi. NRC Genel Sekreteri Jan Egeland, "Yardim görevlilerimiz bomba yagmurundan saklanirken ve tekrarlanan saldirilardan korkarken savunmasiz topluluklara yardim edemeyiz" dedi.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) ise, operasyonlarin devam ettigini ve personelin hava saldirilari sirasinda siginaklara sigindigini aktardi.
Kaynak: İHA