Biden Açiklamasi 'Saldirilar Putin'in Savasinin Vahsetini Bir Kez Daha Gösteriyor'

ABD Baskani Joe Biden, Rusya’nin Ukrayna’nin baskenti Kiev de dahil olmak üzere gerçeklestirdigi genis çapli füze saldirilarini kinayarak, "Saldirilar Putin’in savasinin vahsetini bir kez daha gösteriyor" dedi.

Biden Açiklamasi 'Saldirilar Putin'in Savasinin Vahsetini Bir Kez Daha Gösteriyor'
ABD Baskani Joe Biden, Rusya’nin Ukrayna’nin baskenti Kiev dahil olmak üzere gerçeklestirdigi genis çapli füze saldirilarini kinayarak, ABD’nin Rusya’ya yaptirimlar getirmeye devam edecegini söyledi.

Biden, 11 kisinin hayatini kaybettigi ve 64 kisinin yaralandigi saldirilari "tam bir vahset" olarak nitelendirdi. Biden, "ABD, bugün Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna genelinde gerçeklesen Rusya’nin füze saldirilarini siddetle kiniyor. Bu saldirilar sivilleri öldürdü ve yaraladi. Hiçbir askeri amaci olmayan alanlari hedefleyerek imha etti. Bu saldirilar, bir kez daha Putin’in Ukrayna halkina yönelik yasadisi savasinin tam vahsetini gösteriyor" dedi.

Bugünkü saldirilarin ABD’nin Ukrayna halkinin yaninda "gerektigi kadar" durma taahhüdünü daha da güçlendirdigini söyleyen Biden, "Müttefiklerimiz ve ortaklarimizla birlikte saldirganliginin bedelini Rusya’ya yüklemeye, Putin ve Rusya’yi vahsetlerinden ve savas suçlarindan sorumlu tutmaya ve Ukrayna güçlerinin ülkelerini ve özgürlüklerini savunmasi için gerekli destegi saglamaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA