Londra'da Mahsa Amini Için Protesto Düzenlendi

Iran’in baskenti Tahran’da 13 Eylül’de gözaltina alinan 22 yasindaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de hayatini kaybetmesinin ardindan Ingiltere’nin baskenti Londra’da protesto düzenlendi.

Londra'da Mahsa Amini Için Protesto Düzenlendi


Iran’da gözaltina alindiktan sonra hayatini kaybeden 22 yasindaki Mahsa Amini için Ingiltere’nin baskenti Londra’da gerçeklestirilen protestoya binlerce kisi katildi.

Londra merkezde bulunan Trafalgar Meydani’nda bir araya gelen göstericiler Iran hükümetine tepki göstererek, Mahsa Amini için sarkilar söyledi.

Yerel saatle 13.00’da baslayan protestoya Londra genelinden binlerce kisi katilirken, alanin etrafinda da genis güvenlik önlemleri alindi.

Iran’in baskenti Tahran’da 13 Eylül’de gözaltina alindiktan sonra fenalasarak hastaneye kaldirilan 22 yasindaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yasamini yitirmesi ülkede infiale yol açmisti. Amini’nin 17 Eylül’de memleketi Sakkiz kentindeki cenaze töreni sonrasinda baslayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayilmisti. Iran devlet televizyonu, gösterilerde aralarinda güvenlik güçlerinin de oldugu 41 kisinin hayatini kaybettigini duyurmustu.
Kaynak: İHA