Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Mersin'deki Eylem Amerika Merkezli Bir Eylemdir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, İçel’de yasanan son terör eylemine iliskin, “Bu eylem Amerika merkezli bir eylemdir. Bu eylemi gerçeklestirenler Mümbiç’ten hareket ettiler” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Mersin'deki Eylem Amerika Merkezli Bir Eylemdir'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Giresun’da AK Parti Il Baskanliginin Genisletilmis Il Dayanisma Toplantisina katildi.

Bakan Süleyman Soylu, Türkiye’nin terörle mücadele noktasinda önemli bir noktaya geldigini belirterek, “Türkiye terörle mücadelede bugün çok önemli bir noktaya geldi. Terörle mücadele sadece bugünün isi degildir. Bugünün mücadelesinin de isi degildir. Tayyip Erdogan ve bu kadrolar 20. yüzyilda hangi sikintilarla karsi karsiya kaldigimizi biliyorlar. Bir taraftan Dogu ve Güneydogu’nun kalkinmasini, standartlarinin yükselmesini, güvenli ve huzurlu bir hale gelebilmesi için ellerinden gelen bütün adimlari attilar” diye konustu.



"Eylemi gerçeklestirenler Mümbiç’ten hareket ettiler"

Geçtigimiz hafta İçel’de 1 polis memurunun sehit oldugu terör eylemini gerçeklestiren teröristlerin Suriye’nin Mümbiç kentinden paramotorla İçel’e geldigini belirten Soylu, eyleme iliskin su bilgileri verdi:

“Geçen haftanin basinda sehidimizin kahramanca mücadelesi ve gazimizin kahramanca mücadelesiyle 2 teröristin hem vurulmasi ondan sonra da cehennemin dibine kadar gittikleri eylemde neredeyse CHP’liler Türkiye’nin sokaklari terör doldu diye seviniyorlar. PKK’nin her eyleminde aman bir istikrarsizlik olsun aman söyle olsun aman böyle olsun istiyorlar. Buradan söylemek istiyorum. Ey CHP’nin ve Kemal Kiliçdaroglu’nun avanelerine söylüyorum. PKK’nin eylemlerini sizleri sevindirecek noktaya getirmeden onlari yerin yedi kat dibine gömmeyen de namerttir. Bu eylem Amerika merkezli bir eylemdir. Bu eylemi gerçeklestirenler Mümbiç’ten hareket ettiler. Eylemden önceki aksam saat 20.00 itibariyle tam 12-13 saat parasütlü motorla beraber Tarsus’a geldiler. Sabah 10’a dogru Tarsus’ta kiyiya yakin bir yere indiler. Sabah 10’dan sonra aksama kadar orada kaldilar. Ve oradan yürüyerek sonra normal vatandaslarin arabalarina binerek, onlarda insaniyet namina götürmüsler. Ondan sonra da eylemleri gerçeklestirdiler. Ben 6 yildir Içisleri Bakanligi yapiyorum. Ilk kez Amerika tarafindan bizden bir sey istendi. Emniyet Genel Müdürlügümüzden ve istihbarat birimlerimizden, ‘Su eylem yapan silahlarin seri numaralarini sizden istiyoruz” dediler dün. Neden istediler? Bizim arkadaslarimiz da onlara çok güzel bir cevap verdi. Istihbarat Teskilatimiz, ‘Siz ilk önce PKK’ya gönderdiginiz silahlarin seri numaralarini bize gönderin, biz ondan sonra size göndeririz.’ diye.”

“Kiliçdaroglu 2 gün sustu"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun eylemden iki gün sonra konustugunu hatirlatan Bakan Soylu, “Kiliçdaroglu 2 gün sustu. “Neden sustu? Çünkü ona Cemil Bayik’tan, Murat Karayilan’dan bir destek gelmedi. Sonra dedi ki iki gün sonra ne zaman PKK bunlar birisi Suriyeli diyor kurnazlik yapiyorlar, nasil olsa tespit edilemez, tamam mi? ‘Birisi Suriyeli, bunlar o dediginiz terörist degildir, e o dediginiz terörist bizim yanimizda görevinin basindadir.’ Hemen atladi. Dedi ki ‘O terörist degilmis.’ E madem onun sözüne inaniyorsun, madem bir terör örgütünün sözüne inaniyorsun, sen bizi avanak mi zannediyorsun. O terör örgütü diyor ki ‘O bizim yanimizda, görevimizin basindadir.’ Peki o isim nerede? Bu arada parmak izi çikti, teshis edenler var. Elbette ki bu organizasyonun, parmak iziyle beraber sonuna kadar takipçisi olacak bir hadiseyi de ortaya koyuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA