Bakan Kurum Açiklamasi 'Onlar 6'Li Masa Etrafinda Gelecek Kaygisi Çekerken, Biz Milletimize Hizmet Ediyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, muhalefet partilerinin yer aldigi 6’li masayi isaret ederek, “Onlar büyükelçilerin arkasinda kosarken, biz vatandasimiz için, milletimiz için kosturuyoruz. Onlar 6’li masa etrafinda gelecek kaygisi çekerken, biz milletimize hizmet ediyoruz. Onlar istemese de, istese de biz bu projelerimizi yapacagiz ve vatandasimiza söz verdigimiz gibi teslim edecegiz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Onlar 6'Li Masa Etrafinda Gelecek Kaygisi Çekerken, Biz Milletimize Hizmet Ediyoruz'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum birtakim ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Konya’nin Eregli ilçesine geldi. Konya Büyüksehir Belediyesi Eregli Hizmet Binasi’nda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Bakan Kurum, Toplu Konut Idaresi Baskanligi’nin (TOKI), AK Parti’nin 2002 yilinda kurulmasiyla birlikte 81 ile 780 bin kilometrekare vatan topragina yayan anlayisla 20 yildir çalistigini belirtti.

TOKI’nin sadece konut yapmadigini, konutun disinda yesil alanlariyla, parklariyla, 26 bin sosyal donatiyi da yapan bir kurulus oldugunu vurgulayan Bakan Kurum, “20 yillik süreçte 1 milyon 170 bin konutu yapmis, vatandasina teslim etmis bir kurulustan bahsediyoruz. Bu iradeyi ortaya koyan da cumhurbaskanimizdir. Tüm dünyanin durdugu dönemde, sosyal devlet anlayisinin rafa kalktigi dönemde cumhurbaskanimiz milletimize 500 bin sosyal konut, 250 bin sosyal konut arsasi ve 50 bin is yerinden olusan 800 bin bagimsiz birimlik bir proje sunmustur. Milletimiz büyük bir teveccüh göstermistir. 5 milyonu askin basvuru karsisinda cumhurbaskanimiz konut yapilacak arsa sayisini da 1 milyona çikarma talimati verdi. Insallah onu da çalisip milletimizle paylasacagiz” seklinde konustu.



“Onlar istemese de, istese de biz bu projelerimizi yapacagiz”

1 milyon 170 bin konutu yaptiklarini ve vatandasa teslim ettiklerinin altini çizen Bakan Kurum, muhalefet partilerinin yer aldigi 6’li masayi isaret ederek, “Onlar büyükelçilerin arkasinda kosarken, biz vatandasimiz için, milletimiz için kosturuyoruz. Onlar 6’li masa etrafinda gelecek kaygisi çekerken, biz milletimize hizmet ediyoruz. 20 yildir vatandasimiza ne söz verdiysek o sözlerin hepsini tuttuk. Hastane dedik, onlari yaptik. Havalimani dedik, havalimanlarini yaptik. Üniversiteler dedik, üniversiteleri yaptik, köprülerimizi, yollarimizi, sanayi alanlarimizi, tarim alanlarimizi, Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna bastan asagi hemen hemen tüm alanlarda devrim niteligindeki yatirimlari yaptik. Bu yatirimlari yapan, bu iradeyi ortaya koyan Recep Tayyip Erdogan’dir. Simdi onlarin anlamadigi ve maalesef anlamak istemedikleri de bu iradenin neler yaptigini, neler yapabilecegini görmek istemiyorlar. Ama biz bunlara hiçbir zaman kulak asmadik. Her zaman isimize odaklandik. Eserlerimizi yaptik ve eser siyasetini yaptik. Bundan sonra da ayni anlayisla çalisacagiz. Nasil 1 milyon 170 bin konut yapildiysa, söz verdigimiz gibi bu sosyal konutlarimizi da 25 Ekim’de 5 bin konutun temelini atmak ve etaplar halinde konutlarimizi 2 yil içerisinde vatandaslarimiza teslim etmek suretiyle onlarin mutlulugunu hep birlikte yasayacagiz. Vatandaslarimizin duasini alacagiz. Biz açikladigimiz hemen hemen her projede, seçim beyannamesinde verdigimiz her bir hedefte bu hedefleri gerçeklestiren bir iktidariz. 50 bin sosyal konut açikladik hepsinin ihalesini yaptik. 100 bin sosyal konut açikladik, 95 binin ihalesini yaptik. Digerleriyle alakali da yine baksinlar, dönsünler aynaya ya muhalefet belediyelerinden kaynakli ya da onlarin bagli oldugu kuruluslarin yapmasi gereken sorumluluklari yapmadigindan kaynakli problemler yasiyoruz ama onlari da yapacagiz. Onlara ragmen yapacagiz. Onlar istemese de, istese de biz bu projelerimizi yapacagiz ve vatandasimiza söz verdigimiz gibi teslim edecegiz” ifadelerini kullandi.

Konya’nin 7 ilçesine daha 2023 yilinda dogalgaz getireceklerini söyleyen Kurum, “Bu çerçevede nüfusumuzun yüzde 99’una artik dogalgaz verebilecek konuma gelmis olduk. 4 ilçemizi de insallah 2023 sonrasinda planlamak suretiyle en hizli sekilde vatandaslarimiza bu hizmeti götürmüs olacagiz. Tabii insallah Eregli’mizi, Konya’mizi çok daha güzel hale getirecek, çok daha ileri tasiyacak kararli durusumuzu hep sergileyecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA