120 Yillik Tarihi Camide Yeniden Ezan Sesi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Altieylül ilçesi Ertugrul Mahallesi’nin tek camisi olan 120 yillik Ertugrul Camisi’nin restorasyonunu tamamlayarak yeniden ibadete açti.

120 Yillik Tarihi Camide Yeniden Ezan Sesi
Sehrin tarihi ve kültürel hazinelerine sahip çikarak bakim, onarim, restorasyonlarini yapan Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Altieylül ilçesi Ertugrul Mahallesi’ndeki 120 yillik tarihi Ertugrul Camisi’ni yeniden kullanilabilir hale getirdi. Yillardir atil bir durumda bulunan tescilli cami, Büyüksehir’in çalismalari sonucunda adeta küllerinden yeniden dogdu. Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Altieylül Kaymakami Turgay Hakan Bilgin, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Altieylül Ilçe Müftüsü Hayati Yelkovan ve Ertugrul Mahallesi sakinlerinin katilimi ile caminin açilisi gerçeklestirildi.



Orijinalligi korundu

Ertugrul Mahallesi’nin merkezinde konumlanan tek cami olan Ertugrul Camisi; avlusu, hizmet binasi, lojmani, saglik ocagi yapisiyla yaklasik 870 metrekare alan kapliyor. Tarihi yapisina saygili ve orijinalligi korunarak yapilan çalismalarla cami hem cemaatin saglikli bir sekilde ibadet edebilecegi hale geldi. Avlusu içerisinde yer alan ve oldukça kötü durumda oldugu için kullanilamayan tescilsiz yapilar yikilarak yerine, projeye uygun islak hacimler ve okuma salonu insa edildi.

Bir yil gibi kisa bir sürede Ertugrul Camisi’nin restorasyonunu tamamladiklari belirten Baskan Yücel Yilmaz, “Bizler yerel yöneticiler olarak yollar, alt yapi ve sehrin birçok ihtiyacini karsiliyoruz. Yillardir yeni hizmetler üretildi. Ancak bakim yapilmazsa yok olmaya yüz tutacak yerlerimiz de var. Biz ilçe belediyelerimizle birlikte Balikesir’de çok yerde çalismalar yapiyoruz. En çok önemsedigimiz islerden birisi de yikilmaya yüz tutmus tarihi alanlarin yeniden sehre kazandirmak. Biz eski bir sehiriz, kadim bir sehiriz, kültürümüz medeniyetimiz var diyecegimiz yerler belli. Aygören, Dumlupinar mahallelerimizdeki tarihi binalarin restorasyonu, Basçesme Mezarligimizi, Seyh Lütfullah Camimizi, Zagnos Pasa Camimizi ve civarinda yenileme çalismalari yaptik. Balikesir’in simgeleri bir bir ortaya çikiyor. Ertugrul Camisi’nin restorasyonunda emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA