TVHB, Veterinerlik Programlarinda Egitime Baslanmasini 'Devrim' Olarak Nitelendirdi

Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB), yaptigi açiklamayla veterinerlik programlarinin egitime baslamasini devrim niteligi oldugunu belirtti.

TVHB Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu, veterinerlik programlarinda egitime baslanmasi ve egitimin sürdürülmesi için asgari kosullarin Yüksek Ögretim Kurulu (YÖK) genel kurulunda kabul edildigini, veteriner hekimligin tüm dünyada stratejik öneme sahip bir meslek olarak kabul edildigini belirtti.

TURKOVAC asisinin üretilmesinden dolayi veteriner hekimler olarak sevinçli ve gururlu olduklarini ekleyerek, “Ülkemizde tam manasiyla alt yapisi olusturulmamis, egitim ve ögretimde süphesiz ki istenilen standartlari olmayan bir meslegin yarinlarini da sikintiya sokabilmektedir. Çagin bilim ve teknolojisine göre normlarinizi olusturmak, ön almak bir zorunluluk olarak ortaya çikmistir” notunu düstü.

Eroglu, “Bu baglamda TVHB olarak yaptigimiz basin açiklamalari ve kamuoyunu bilgilendirme duyurulari çerçevesinde; ülkemizde sürekli artis gösteren ve bugün sayisi 32’ye ulasan veteriner fakültelerinin açilmasi ile zarar gören hayvan sagligi, insan sagligi, çevre sagligi ve hayvanciligimizin olacagini, yeni fakülteler açmak yerine, mevcut fakültelerimizin Uluslararasi Akreditasyon Kurumu olan Avrupa Birligi Veteriner Hekimlik Egitim Kurumlari Birligi (EAEVE) tarafindan denkliginin onaylanmasi için çaba harcanmasi gerektigine ve Yüksekögretim Kurulu tarafindan Egitim ve Ögretime Baslanmasi ve Sürdürülebilmesi Için Asgari Kosullari ve Genel Ilkeleri Belirlenen Programlar içerisine Veteriner Fakültelerinin de dahil edilerek yeni fakülte açilislari için asgari standartlar ile açilis kriterlerine uyulmasi gerektigini vurgulamistik” ifadelerini kullandi.

“Veteriner fakültelerinin devletimiz tarafindan yeniden gözden geçirilerek gereken uyarilarin yapilacagini ümit ediyoruz”

Yapilan çalismayi tarihi bir basari olarak kayitlara geçtigini belirten Eroglu, veteriner fakültelerinin devlet tarafindan yeniden gözden geçirilerek gereken uyarilarin yapilacagini ümit ettiklerini not düserek, “Fakülte ana binalarindan dersliklere, ögrenci laboratuvarlarindan egitim, arastirma ve gelistirme laboratuvarlarina, fakülteye ait büyük ve küçük (pet) hayvan kliniklerini içeren hayvan hastanesinden kütüphaneye, egitim arastirma ve uygulama çiftliginden teknik alt yapiya, akademik, idari, teknik ve yardimci personele kadar yeni kriterler hayata geçirilecektir. Artik ne okudugunu bilen, aldigi kaliteli egitimle meslegini en iyi sekilde icra eden veteriner hekimlik profili yeniden tanimlanacaktir. Böylesine bilgili, donanimli veteriner hekimleri bu okullarimizdan mezun etmek ise bizlere ayri bir heyecan ve gururu yasatacaktir” diye konustu.

Eroglu, çalismada emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA