Mehmet Akif Inan'in 22'Nci Vefat Yili

Edebiyat dünyasinda ’Kudüs Sairi’ olarak da nam salan Egitim Bir-Sen’in kurucu genel Baskani Mehmet Akif Inan, vefatinin 22’inci yilinda aniliyor.

Mehmet Akif Inan'in 22'Nci Vefat Yili
Egitim Bir-Sen Mugla Sube Baskani Önder Uçak, Akif Inan’in 1992 yilinda 14 arkadasi ile çiktigi zorlu yolculukta bugün gelinen noktanin her kilometre tasinda kurucu genel baskan Akif Inan’in mirasi bulundugunu belirtti.

Uçak yaptigi açiklamada, “Örselenen, tarumar edilen medeniyet degerlerimizin yeniden insa mücadelesine kalemiyle, kelamiyla, eylem önlügüyle; sair, yazar, ögretmen ve sendikaci kimligiyle büyük katkilarda bulunan Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’i, vefatinin 22’nci sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz. Edebiyat dünyamizin ‘Yedi Güzel Adam’indan biri ve Kudüs Sairi olarak da anilan Akif Inan, memleketine, kültürüne adanmis milletin bir degeridir. Kurdugu sendika, Türkiye’de sendikaciliga yeni bir soluk getirmis, özgün durusuyla onlarca kazanim üretmis, birçok sorunun çözümünü saglamis, hak ve özgürlük mücadelesinde onun koydugu ilkelerle, onun hedefledigi ideale ulasma çabasini her dönemde sürdürmüstür. Egitim Bir-Sen, sadece Türkiye’de emek ve özgürlük mücadelesinin öncüsü olmakla kalmamis; tüm dünyada emek örgütleriyle iliskiler kurmus, küresel sorunlara evrensel çözümler önermis, emegin degerini ülke sinirlarini da asan bir bilinçle savunmustur. Her seyin bittigi sanildigi bir ortamda ‘biz variz’ diyen, 15 Temmuz isgal ve darbe girisimine karsi bir dirilis hareketiyle pozisyon alan, durdugumuz yeri belirleyen, bizleri meydanlara çikaran iste bu anlayis ve mirastir. Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’i bir defa daha rahmet ve sükranla aniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA